Drankje doen? Terraseiland van Fort aan de Klop is geopend

Sinds kort staat de poort op de brug naar Fort aan de Klop weer open voor gasten. Voor de opening op 1 juni is hard gewerkt aan de nieuwe (ruime) inrichting van het fortterrein. Resultaat is een corona-proof terraseiland rond de nieuwe buitenkeuken.

Een ideale plek in Overvecht om in de buitenlucht te genieten van een hapje en drankje.  

Horeca volgens richtlijnen en ongedwongen sfeer

Wat direct opvalt op het groene eiland is de ruimte. Er is veel afstand tussen de tafels, wat het eenvoudig maakt om minimaal anderhalve meter uit de buurt te blijven van anderen. Ook is er een nieuw systeem om bestellingen door te geven. Gasten kunnen met hun eigen mobiele telefoon contactloos bestellen en betalen. Ondanks de maatregelen hangt er op het eiland een ontspannen, festivalachtige sfeer.

Eten en drinken

In de buitenkeuken bereidt de kok biologische hamburgers, hotdogs, vegetarische shoarma en nog veel meer. Van broodjes tot borrelhappen en van Utregs Plankie met streekproducten tot picknick, de menukaart biedt genoeg keuze op elk moment van de dag. Bij mooi weer staat in de maand juni een foodtruck met verse, ambachtelijke friet tegenover de buitenkeuken. 

Spelen op het forteiland

Kinderen zijn welkom op het fort! Je kunt spelen op en rond de glijbaan op ’t terraseiland, struinen rond de bunker, of een kijkje nemen bij de hangbuikzwijntjes en kippen in de dierenweide. Tussendoor kom je bij in een zitzak en neem je een beker limonade met ‘American pancakes’. 

Bedrijfsleider Peter Dijkman merkt dat gasten het fijn vinden om er weer even uit te zijn:

“De nieuwe situatie is even wennen, maar vanaf dag één lukt het iedereen al goed afstand te houden en contactloos te bestellen. Wij zijn superblij eindelijk weer mensen over onze fortburg te zien stappen.”

Over Fort aan de Klop

Het grote fort in Overvecht is gebouwd in 1850. Ze behoort tot de oudste verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Na een grote renovatie werd horecalocatie Fort aan de Klop in 2007 geopend voor het publiek. Ook nu, in de anderhalvemetersamenleving, is het een  gastvrije plek om een terrasje te pakken, te vergaderen, een feestje te vieren of vakantiewoning te huren. Het terraseiland is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur. Reserveren hoeft niet. 

Meer informatie:

Fort aan de Klop vind je op de 1e Polderweg 4 in Utrecht
Openingstijden: zondag t/m woensdag van 10.00 tot 20.00 uur, donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur
Meer info: Check de website van Fort aan de Klop
Bron: persbericht Fort aan de Klop