Zomereditie Dreefnieuws is uit, nu of binnenkort in je brievenbus

Er is weer een verse Dreefnieuws uit, de juni-zomereditie! Ons covermodel is deze keer Nina Mathijsen. Zij is een van de tekenaars van het boek Verbonden Verhalen, de getekende verhalen van oude en nieuw bewoners van Overvecht.

Het wijkmagazine Dreefnieuws ligt deze week of binnenkort bij jou in de brievenbus. Wil je Dreefnieuws ook online lezen? Dat kan via ISSUU

Dreefnieuws in corona-tijden

Wat een mooie acties zijn er ontstaan tijdens de coronacrisis. Je leest er veel over in dit magazine. Maar behalve mooi is deze tijd natuurlijk ook moeilijk. Veel mensen hebben te maken met angst en verlies. Zelfs een van onze redactieleden kreeg corona, en is nog niet helemaal genezen.

Maar als we iets kunnen leren van deze tijd is dat we samen heel veel kunnen bereiken. In deze wijk is veel warmte, dat zie je in tijden van corona: mondkapjes worden gemaakt bij i-did, poëzie verschijnt op de trappen, het Sjanghaipark leeft (al 50 jaar), er zijn muziekoptredens bij de woonzorgcentra, kerken organiseren bootcamps en we doen boodschappen voor elkaar. Deze tijd heeft ons geleerd: Overvecht, dat doen we samen! 

Meer moois in deze Dreefnieuws

Verder in deze Dreefnieuws: portretten van stadstrompettist Sjoerd Mevissen, sport- en cultuurmakelaars Anne Rutten en Katelijn Spanjers en van buurtpastor Erna Treurniet, resultaten van de wijkaanpak Samen voor Overvecht, wonen aan de Henriëttedreef, Overvecht aardgasvrij en wijkambassadeur Marianne de Winter. En natuurlijk de vaste rubrieken, waaronder de Dreefstrip: voetballen tijdens corona! 

Kijk op echtovervecht/dreefnieuws om de laatste Dreefnieuws online te lezen en voor informatie over redactie en deadlines! 
Heb je Dreefnieuws volgende week nog niet in de bus? Mail ons dan even, dan lossen wij het op!