Toekomst van Stadstuin Klopvaart in Overvecht: van individueel naar samen

De Stadstuinen van Utrecht Natuurlijk zijn groene plekken in onze wijk. Dat geldt zeker voor Stadstuin Klopvaart in Overvecht-Noord. Het is een groot terrein waar je heerlijk een wandeling kunt maken, of kunt genieten van al het moois vanaf een bankje. Maar je kan ook lekker actief aan de slag gaan. En dat gaan we vanaf dit jaar anders doen: samen.

Voorheen kon iedereen een eigen tuintje huren bij Utrecht Natuurlijk om fijn de groene vingers te laten wapperen. Maar dat gaat veranderen. Utrecht Natuurlijk kiest er nu voor om de stadstuinen veel meer toegankelijk te maken. Er komen steeds meer Utrechters bij en daarmee groeit ook de behoefte aan ruimte om te tuinieren en te recreeren. 

Daarom zijn er op de stadstuinen van Utrecht Natuurlijk in de toekomst geen individuele tuintjes meer, maar gaan we de tuinen samen aanpakken. Alle vrijwilligers, tuinders en Overvechters zijn uitgenodigd om mee te doen. 

Heb jij een goed idee voor de stadstuin?

Hoe gaat dit er uitzien op Stadstuin Klopvaart? Dat staat nog niet vast. Utrecht Natuurlijk staat open voor buurtinitiatieven, experimenten en goede ideeen. Dus: neem contact op met Stadstuin Klopvaart via e-mail als je een goed idee hebt en/of je graag aan de slag wil. 

Meer informatie lees je (nu of binnenkort) op utrechtnatuurlijk.nl/samentuinieren
Meer informatie over Stadstuin Klopvaart lees je hier
(pssst: Stadstuin Zuilen is niet ver weg en ook erg mooi!)

Oogstfeest op Stadstuin Klopvaart