Materialen geleverd voor renovatie Watertoren a/d Neckardreef

Kerkgebouw levert materialen voor renovatie Watertoren

Vandaag tussen elf uur ´s ochtends en twee uur ´s middags wordt een deel van de materialen geleverd voor de renovatie van de watertoren aan de Neckardreef in Utrecht Overvecht. Dat bevestigt Winder Sital, de eigenaar van de watertoren, aan Dreefnieuws.

UTRECHT 15 OKT 2019 | door Geke van Wijnen

Hij vertelt: “In Zeist is een kerkgebouw gesloopt. Die materialen worden vandaag hierheen gebracht. Onder andere deuren, tegels en installaties die daar zijn gedemonteerd, worden nu naar Overvecht gebracht en hergebruikt in de Watertoren.”

Het hergebruiken van sloopmaterialen in een ander gebouw wordt ook wel urban mining genoemd. Zo wordt verspilling tegengegaan. “Het is nu tijd om over de brug te komen en te investeren in Overvecht”, aldus Sital.

In november 2018 publiceerde Dreefnieuws een interview met Winder Sital over de renovatie van de watertoren aan de Neckardreef.

Lees het artikel via ISSUU