De nieuwe buurt op de voormalige NPD-strook gaat DeBuurt heten

Op vrijdagmiddag 5 april is de officiële start gevierd van DeBuurt, het bouwproject op de voormalige NPD-strook in Utrecht Overvecht. Wethouders Klaas Verschuure en Kees Diepeveen vierden samen met alle betrokkenen de officiële start. Dit deden zij met de onthulling van ‘DeBuurt’ als nieuwe naam van het project.

Kwaliteitsimpuls voor centrumgebied van Overvecht

De start van de bouw van DeBuurt geeft een impuls aan het centrumgebied van Overvecht en is daarmee een belangrijk moment voor de wijk. DeBuurt geeft ontmoeting, talentontwikkeling, gezond stedelijk wonen en duurzaamheid een plek binnen Overvecht. Dit was ook de nadrukkelijke wens van bewoners en gemeente. Dit nieuwe stukje Utrecht geeft daarmee een kwaliteitsimpuls aan de wijk, het centrumgebied van Overvecht en de stad Utrecht.

Het plan is om 343 huurwoningen te realiseren, verdeeld over drie woongebouwen, die voor het grootste deel in het middeldure huursegment vallen. Daarnaast zijn ook zorgwoningen onderdeel van het plan. De drie gebouwen zijn verkocht aan Stienstra, het Achmea Dutch Health Care Property Fund en het Pensioenfonds voor de Metalektro.

Superplint

In het middelste gebouw wordt een zogeheten ‘Superplint’ ontwikkeld, een grote hal van in totaal circa 1.400m², waar (startende) ondernemers, kunst en culturele voorzieningen een plek krijgen. Daarnaast biedt AM, samen met de gemeente Utrecht en de bouwer, BAM Wonen, leerwerkplekken in de bouw voor jongeren en werkzoekenden uit Overvecht.

De oplevering van de DeBuurt is naar verwachting vanaf eind 2020. De nieuwe website is te vinden op debuurtutrecht.nl

Gelukkig leven

Met dit project geeft gebiedsontwikkelaar AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gelukkig leven”. DeBuurt combineert ruimte voor wonen, werken en ontspannen en samen zijn. Door extra aandacht te besteden aan de pijlers gezondheid, kunst & cultuur en ondernemen, biedt het project een inspirerende plek waar mensen elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten. 

Tekst: Gemeente Utrecht