Expositie Overvecht op de Hoogte nog t/m 15 februari Bij de Steef

Op vrijdag 11 januari is de expositie ‘Overvecht op de Hoogte’ officieel geopend Bij de Steef! Overvecht op de Hoogte is een boeiend project dat de bewoners van een flat in Overvecht portretteert. 

Flats. Achter elk raam, achter elke deur speelt een mensenleven zich af. In de lift zeg je elkaar gedag en als de bovenbuur de muziek hard aanzet kun je meegenieten. Maar wat weet je nu echt van je buren? Wat gebeurt er achter de voordeuren? Fotograaf Carilijne Pieters en journalist Sterre ten Houte de Lange willen deze vragen beantwoorden. In de flat waar Carilijne woont, belden ze daarom bij alle huizen aan en vroegen ze of ze even binnen mochten komen.

Verhalen uit het hart

Uit deze intieme ontmoetingen zijn verhalen in beeld, tekst en geluid ontstaan over de verschillende levens in één flat. Sterre: “De buren lieten ons niet alleen in hun huis kijken, maar ook in hun hart. We spraken over toekomstdromen, verdriet uit het verleden of momenten van vreugde in het heden. Na elke afspraak kwamen wij ontroerd thuis én dankbaar dat we zo dicht bij mochten komen.”

Foto’s van de Overvechters die Sterre en Carilijne bezochten, vormen samen met een podcast, die de verhalen vertelt, de expositie ‘Overvecht op de Hoogte’. Zij hopen dat deze verhalen Overvecht van de menselijke kant laten zien en dat er meer verbinding komt. Dus kom kijken en leer de buurt en elkaar kennen! 

overvechtopdehoogte logo

Info

De expositie ‘Overvecht op de Hoogte is nog t/m vrijdag 15 februari 2019 te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bij de Steef! -> dinsdag t/m vrijdag 09.00 tot 14.00 uur, Braziliëdreef 2 in Overvecht.

Of bezoek de website Overvecht op de Hoogte voor foto’s en verhalen. 

‘Overvecht Op de Hoogte’ is mede mogelijk gemaakt door woningcorporatie Mitros en het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.

Beelden van de opening door U in de Wijk