Week van de Opvoeding 1 t/m 7 oktober in Overvecht

Vanaf maandag 1 oktober is het de Week van de Opvoeding in Overvecht, een week vol activiteiten in onze wijk. Maar liefst 30 activiteiten staan er op het programma, allemaal vrij en gratis toegankelijk en georganiseerd door bewoners en wijkorganisaties.

In gesprek over opvoeding

Deze themaweek gaat over opvoeden en ouderschap. Het thema van dit jaar is ‘Opvoeden is samenspel’. Want opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente. Ondanks al die hulp is het opvoeden van kinderen en jongeren soms best lastig.

Gelukkig staat niemand er alleen voor. In de Week van de Opvoedering ontmoeten ouders, medeopvoeders en professionals elkaar. Het doel is om met elkaar te praten over allerlei opvoedvragen. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?

Activiteiten voor ouders en kinderen samen

Deze week zijn er volop workshops, webinars, lezingen en andere activiteiten in Nederland en in Overvecht. Een greep uit het programma: de Buggy Brigade, taekwondo voor ouders en kinderen, het Afvalspel, ‘Vreedzaam Buitenspelen’, ouder-kinderyoga, schmink-workshop, een piramide maken van toiletrollen (ouders en kinderen), workshop doelen plannen, cursus EHBO, een kinderkledingruil… Teveel om op te noemen. 

Het hele programma inclusief alle bezoekinformatie en tijden vind je hier (klik).

Volg Week van de Opvoeding Overvecht op Facebook voor programma-updates! 

Week van de Opvoeding 2017

Vorig jaar was er ook een Week van de Opvoeding in Utrecht Overvecht. Bekijk hieronder het item van U in de Wijk terug: