Cursus In Beeld voor Overvechters met gezondheidsklachten

In september 2020 begint er weer een nieuwe cursus In Beeld, gegeven door Stichting Blauwlicht. Aan de hand van foto-opdrachten ontdekken deelnemers waar ze energie van krijgen. Met de cursus – gegeven in buurtcentrum de Jager – krijg je meer grip op je eigen gezondheid.

FOTO: cursist In Beeld 

Alle bewoners van Overvecht met gezondheidsklachten kunnen meedoen. In twaalf bijeenkomsten ontdekken deelnemers waar ze energie en goede zin van krijgen. Dat gebeurt vooral met hulp van fotografie; beelden hebben immers (vaak) meer kracht dan woorden. Bovendien richt je met fotografie automatisch je blik weer naar buiten. Deelnemers geven dan ook aan veel baat te hebben bij de bijeenkomsten. Ze ontmoeten nieuwe mensen en gaan meer ondernemen. “Ik begin met fotografen, ik begin met leven”, aldus een van de deelnemers. 

Blauwlicht werkt samen met praktijkondersteuners huisartsenzorg, buurtteams en andere zorgverleners in de wijk. Zij verwijzen bewoners door naar de cursus. In september 2020 starten twee nieuwe groepen in buurthuis De Jager, uiteraard onder de geldende RIVM richtlijnen. De cursus In Beeld maakt deel uit van het programma Krachtige Basiszorg Overvecht

Wil je meedoen? Laat het je buurtteam-medewerker of praktijkondersteuner huisarts weten. 

Meer info

Data: Er starten groepen op donderdagochtend 17 september en vrijdagochtend 18 september.
Locatie: Buurtcentrum de Jager, Teun de Jagerdreef 1 in Overvecht.
Contact: bel of mail een van de projectleiders, Jacqueline Besemer of Jeanne Klaassen, zie de contactpagina.
Bron: Stichting Blauwlicht

Deelnemers aan het woord