Expogroep van wij 3.0 De Strooij in Overvecht organiseert kunstexpositie

Bij De Strooij in Overvecht zijn er volop creatieve activiteiten voor deelnemers van WIJ 3.0, een organisatie voor activering en re-integratie in regio Utrecht. Sommigen van deze deelnemers waren eind vorig jaar toe aan een nieuwe stap. Daarom is in oktober 2020 de Expogroep ontstaan. Deelnemers die meer willen doen of die hun werk eenmalig willen exposeren, doen mee aan deze activiteit.

Expositie en sprookjesboekje

De expogroep wil graag ergens in het centrum van Utrecht exposeren. Vanwege de beperkende maatregelen rond corona en de lockdown is er helaas nog geen datum bekend van de expositie. Maar zodra het kan gaat de groep aan de slag.

Natuurlijk zal de expositie een feestelijke opening hebben. Tijdens die opening ontvangen alle deelnemende kunstenaars een abstract sprookjesboekje, dat ze zelf als groep hebben ontworpen. De groep wil op 1 april 2021 klaar zijn om hun prachtige kunstwerken ergens te kunnen gaan exposeren.

Contrast

De huidige Expogroep bestaat uit zes leden: Krista, Herma, Gerald, Thea, Paul en PP. Iedere vrijdagmiddag in De Strooij krijgen ze begeleiding van Lenny Claasen en Daniëlle Visser. Het thema dat zij voor hun expositie hebben gekozen is “contrast-tegenstelling”. Alle kunstwerken hebben dus iets van contrast (zwart-wit en kleur) of ze tonen een tegenstelling (groot en klein, chaos en rust). Er zullen mooie schilderijen en tekeningen op de expositie te bewonderen zijn. Maar er zitten ook een paar samenwerkingsprojecten tussen, een handwerkproject en een kunstwerk met een verrassende mix van materialen.

Nieuwe Expogroep

Na de expositie wordt de groep ontbonden en komt er weer een nieuwe aanmeldronde voor deelnemers. Zo krijgt iedereen die meedoet aan de activiteiten van De Strooij een kans om een keer mee te doen. De Expogroep blijft dus als activiteit bestaan. 

Over WIJ 3.0 De Strooij

WIJ 3.0 De Strooij is een sociaal werkcentrum in Overvecht, speciaal voor mensen die bijvoorbeeld veel thuis zitten en gezondheidsproblemen hebben. Bij De Strooij doen bewoners met een psychische (en sociale) kwetsbaarheid ritme en sociale contacten op.

WIJ 3.0 De Strooij zit op de Stroyenborgdreef 12 in Overvecht, net om de hoek bij buurtcentrum De Dreef. In De Strooij vind je onder meer Digiwijs 3.0, atelier Naald & Draad en het Wijkbedrijf. De Strooij zal halverwege 2021 verhuizen naar een voormalig schoolgebouw aan de Ghanadreef. 

Meer informatie over WIJ 3.0 De Strooij vind je hier.

Op de foto v.l.n.r.: PP (achter schilderij), Lenny (begeleider), Gerald en op de voorgrond Daniëlle (begeleider)