Tienjarige Bas bedacht de Talentenweek – 20 t/m 24 augustus in Overvecht

Bas van Ree had een droom, voor later als hij groot was: zorgen voor een plek waar mensen helemaal vrij aan hun talenten kunnen werken. Maar waarom wachten tot je groot bent? Nu is er dus de Talentenweek bij De Dreef in Overvecht, van 20 t/m 24 augustus. 

In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 augustus zijn er allerlei workshops en sprekers in de thema’s muziek, koken, techniek, media, sport en theater voor tieners van ca. 10 tot 15 jaar. Waar de jongeren thuis meestal spelen met vrienden uit de buurt of van school, leren ze hier juist ook allerlei mensen kennen uit andere wijken. Samen gaan ze aan de slag met hun talent!

Ontdek jouw speciale talent

De Talentenweek is ideaal om eventuele zomervakantie-verveling tegen te gaan. Maar het gaat natuurlijk om meer. In deze week is er aandacht voor talenten die op school vaak minder aandacht krijgen. Er zijn volop workshops en masterclasses, die gegeven worden door het Utrecht Centrum voor de Kunsten (UCK), Code Cube (maakt kinderen enthousiast voor programmeren) en DOX (hét huis voor podiumtalent in Utrecht). Ook Kees Diepeveen, wijkwethouder van Overvecht en Dwight van de Vijver, ambtenaar van het jaar (tevens rapper) werken mee. Op vrijdag houdt dr. Stefan van der Stigchel van de Universiteit Utrecht een interessante lezing over hoe aandacht werkt.

Wat kun je verwachten?

Er vele manieren om je talent te ontdekken tijdens de Talentenweek. Er zijn workhops in theater, zang, percussie en dans, creatieve workshops schilderen, encaustic (waxen), koken en upcyclen (een soort recyclen). Je kunt ook je talent ontdekken voor het maken van eigen websites, voor journalistiek en het maken van reportages en voor het bedenken van slimme oplossingen voor duurzame energie. 

Info

Van maandag 20 augustus tot vrijdag 24 augustus, dagelijks van 09.00 tot 16.25 uur; inloop steeds vanaf 09.00 uur. Op het inschrijfformulier kies je een thema en een dag (maandag of donderdag). Je komt dan een van deze dagen én vrijdag (voor een masterclass naar keuze en de feestelijke afsluiting). 

De talentenweek is voor iedereen toegankelijk.
Tarieven: €25,- per dag (incl. lunch en drinken). Met U-pas €10 per dag; er is een gereduceerd tarief voor vrijwilligers. 
Op de website van De Talentenweek Utrecht vind je het programma en het inschrijfformulier.