Over de brug feest in Speelbos Gagelbos zaterdag 25 augustus

We vieren het laatste weekend van de zomervakantie met een spetterend feest in Speelbos Gagelbos. Zaterdagmiddag 25 augustus bruist het Gagelbos van de avonturen en feestelijke activiteiten. Het feest is gratis toegankelijk en duurt van 13.00 tot 16.30 uur. 

Programma vol avontuur

Het programma zit bomvol leuke en uitdagende activiteiten voor jong en oud. Sport mee met Sasha van Atletiekvereniging Phoenix, doe mee met bijlsteelhangen, bak een broodje boven vuur, vang waterbeestjes, ga op avontuur met Professor Loep en de Bende van het bos, bak taartjes en kook moddersoep, maak een pijl en boog, loop over het blotevoetenpad, leef je uit op het survivalparcours… Voor ieder wat leuks! 

Opening kinderroute

Als kers op de taart kun jij een kunstwerk achterlaten voor het Gagelbos. Want de kinderroute door Speelbos Gagelbos wordt geopend, een avontuurlijk pad door de bossen. Vanaf Stadsboerderij Gagelsteede kun je via een gemarkeerde aanlooproute bij het startpunt komen. De kinderroute is een initiatief van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Provincie Utrecht en Staatsbosbeheer. Boswachter Tineke en Elja van Utrecht Natuurlijk zullen je helpen om een mooi aandenken voor in het bos te maken. 

Hoe kom je in het Gagelbos?

Wandel vanaf Stadsboerderij Gagelsteede (Gangesdreef 7A in Overvecht) en volg de nieuwe aanlooproute; dit is een voetstappenspoor. Kom je met de fiets? Dan kun je de Gagelbrug over of fiets via de parkeerplaats ter hoogte van Gageldijk 104. Stal je fiets in de stalling. Bekijk deze kaart voor de locatie van Speelbos Gagelbos

Met paard en wagen

Tussen Gagelsteede (Gangesdreef 7A) en Speelbos Gagelbos zal een paard en wagen rijden. Een enkele rit kost € 0,50 per persoon. Alleen voor de laatste rit terug van het Speelbos naar Stadsboerderij Gagelsteede is er een vertrektijd bekend. Deze tijd wordt aangegeven bij de informatiestand van Staatsbosbeheer.

Mede mogelijk gemaakt door…

Dit feest wordt deels gefinancierd door het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht. Heb je genoten van deze middag? Stop dan een gift in de Over de brug melkbus! Want het feest is gratis, maar moet wel betaald worden.

De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op Facebook