Kermis de Klop in Overvecht: kleurrijk familiefestival 1e en 2e Pinksterdag

Er komt weer een prachtig festival aan in onze wijk Overvecht. Tijdens het Pinksterweekend (zondag 20 en maandag 21 mei) organiseert Fort aan de Klop namelijk het familiefestival Kermis de Klop: een feest met theater, muziek, foodtrucks en workshops voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Maar ook volwassenen zullen zich uitstekend vermaken in de Parade-achtige ambiance, met festivalfood en live muziek. Op beide dagen is het festival van 10.00 tot 20.00 uur geopend voor het publiek.

Sfeer van een oude dorpskermis

Het groene fort zal tijdens de Pinksterdagen omgetoverd zijn tot een kleurrijk festivalterrein met de sfeer van een oude dorpskermis. In de historische loods zijn creatieve kinderworkshops en buiten kunnen kinderen zich uitleven in het timmerdorp. Circus Snor komt met een kinderkaravaan vol spelletjes. Er zijn variété-optredens, foodtrucks, er is een nostalgische zweefmolen en natuurlijk livemuziek. Voor de allerkleinsten is er de ‘Picnicweide’ speelplaats. 

Make-A-Wish Nederland

Fort aan de Klop organiseert dit festival net als vorig jaar in samenwerking met Make-A-Wish. Een groot deel van de kinderactiviteiten die overdag plaatsvinden wordt door hen georganiseerd. De opbrengsten gaan naar Make-A-Wish® Nederland. Hiermee draagt Fort aan de Klop haar steentje bij aan het vervullen van de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De kinderactiviteiten vinden overdag plaats van 10.00 tot 17.00 uur.

De eerste editie van Kermis de Klop in 2017 trok ruim 10.000 bezoekers in twee dagen. Voor Make-A-Wish werd € 9.300,- opgehaald. 

Informatie

Kermis de Klop 2018

Het is het beste als je lopend, fietsend of met openbaar vervoer komt (bv. lijn 1 halte Orinocodreef of lijn 3 halte JM de Munck Keizerlaan of Franciscusdreef).
Kom je toch met de auto? Kijk dan op de festivalwebsite voor meer informatie over route en parkeren.

Entree: €1. Kinderen tot vier jaar gratis.

Er is nog plaats in het Circus voor optredens. Heb jij een kleine act als variété- of straatartiest? Kijk dan hier voor informatie.  

Meer informatie over het festival is te vinden op kermisdeklop.nl