Culturele Zondagen Noordwaarts 22 april in Overvecht

Culturele Zondagen gaat zondag 22 april de wijken in met als eerste bestemming Utrecht Noord. Laat je verrassen in Zuilen, Ondiep, maar natuurlijk vooral onze eigen wijk Overvecht. De wijken barsten van talent, ondernemersdrang en mooie initiatieven. Kom genieten van alle cultuur, kunst, muziek en mensen in Overvecht. 

Overvecht (her)ontdekken

Samen met bewoners en vele culturele initiatieven is er een programma samengesteld, waarin de wijken centraal staan. Onder andere ZIMIHC, Cultuurspot Overvecht en Me’Kaar Utrecht doen mee, maar ook organisaties als Universiteit Utrecht, het Centraal Museum en Architectuurcentrum AORTA. Om je op weg te helpen, hebben de drie wijken een festivalhart. Daar zijn vele optredens te zien, starten verschillende rondleidingen en maak je kennis met initiatieven uit de wijk. Ook vind je hier een informatiepunt voor al je vragen. 

NPD-strook festivalhart in Overvecht

Overvecht is de grootste wijk van Utrecht met bewoners met veel verschillende culturen en achtergronden. Deze wijk heeft vele gezichten. In Park de Gagel en stadsboerderij Gagelsteede waan je je in een bosrijke buitenwijk en tussen de flatgebouwen op De Dreef barst het van de jonge creatieve ondernemers. Het voormalige NPD-terrein naast Winkelcentrum Overvecht wordt opnieuw ingericht en krijgt deels een culturele bestemming. Reden voor Culturele Zondagen om juist daar het festivalhart van Overvecht in te richten. 

Een greep uit het programma

Bij De Dreef (Schooneggendreef 27) kun je onder andere gaan genieten van Afro Dance, workshops van het Catching Cultures Orchestra en theatergroep JONGSTUT, de AZC Wijksafari en de hele middag een creatieve markt. Bij ZIMIHC theater Stefanus is er volop kunst en muziek, met bijvoorbeeld het jonge talent van de UCK Muziekroute en een optreden van Sax ’n Sound. 

Het NPD-terrein (tussen Brailledreef en Shoppingcenter Overvecht) is met recht het festivalhart, met theater, muziek, dans, lekker eten, dj’s en meerdere exposities. Hier starten ook twee fietstochten, over straatkunst en de architectuur van Overvecht (een aanrader). De IMC Weekenschool neemt je mee op ruimtereis tijdens een gastcollege. 

Ook Stadsboerderij Gagelsteede mag natuurlijk niet ontbreken. Kijk hier naar een gratis vertoning van de documentaire De Sfeer van Weleer, over de vroegere ijsbanen in Overvecht, of leer beter fotograferen met je smartphone tijdens een workshop. 

Kom kennismaken met de veelzijdigheid van Overvecht! Het complete programma in Overvecht vind je hier (klik)
Kun je niet kiezen uit het programma? Pak dan de fiets en volg de Noordwaarts Fietsroute, die je door de prachtige wijken navigeert. Volg de bordjes langs het fietspad en laat je verrassen.

Alle bezoekinformatie en programma’s vind je hier: Culturele Zondagen | Noordwaarts