Vrijdag 12 april Marokkaanse CineCuisine avond met de film Rabat

Vrijdag 12 april is de volgende CineCuisine van filmtheater ‘t Hoogt en ZIMIHC theater Stefanus, met Marokko als thema. CineCuisines zijn filmavonden met thema’s uit verschillende werelddelen. ’t Hoogt programmeert een speciale film uit de regio en ZIMIHC verzorgt een passend buffet en live-muziek.

Marokkaanse roadmovie: Rabat 

Rabat (2011) is een roadmovie die de kijker meeneemt op de reis van de drie vrienden Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Chico Kenzari). Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden zichzelf uit om met hem mee te gaan. De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse hoofdstad.

Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten de vriendschap naarmate ze dichter bij Rabat komen steeds verder onder druk. Nasrdin Dchar won voor zijn rol als Nadir in Rabat het Gouden Kalf voor Beste Acteur. Hij is misschien nog wel meer bekend van de memorabele speech die hij gaf bij de uitreiking van deze prijs. 

Live muziek en buffet

Orchestre Ismailia is de oudste Marokkaanse band van Nederland. De band werd in 1974 opgericht door Akil Lamdahhi, die zich liet inspireren door de sounds van Nass El Ghiwane en Lamchaheb. Het orkest brengt verschillende muziekstijlen, waaronder Chaabi, Soussia, Charki, Raï, Melhoun en Andalusische muziek. Naast eigen optredens begeleidt het orkest al jaren diverse topartiesten uit Marokko en de Arabische wereld.

Tijdens het Marokkaanse buffet zullen vier leden van het orkest spelen onder leiding van Akil Lamdahhi. Het buffet wordt verzorgd door De Zorgzusters Utrecht Overvecht. De Zorgzusters helpen vrouwen in de wijk die het moeilijk hebben door kosteloos verschillende soorten hulp aan te bieden. 

Info

Deze CineCuisine is op vrijdag 12 april 2019.
Tijd: Om 18.30 uur inloop met muziek en buffet, om 20.00 uur de film.
Locatie: ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht.
Prijs is inclusief buffet: € 17,50, studentenkorting: €16,50, met korting (U-pas en actiekorting): € 15,50, Cineville: €7,50
Kaartjes: Koop je kaartjes online via deze link.

Bekijk hier de trailer van Rabat