Bewoners experimentele flats organiseren Parkschoonmaakdag

De bewoners van de experimentele flats in Overvecht organiseren elk jaar een parkschoonmaakdag. Dit jaar is deze op zaterdag 24 maart 2018 van 11.00 tot 14.00 uur. De Parkschoonmaakdag wordt voor de 20e keer gehouden. 

Bewoners en mensen uit de buurt helpen om de ruimte rond de experimentele flats weer helemaal in orde te maken. Daarbij ruimen ze veel zwerfvuil op en vinden ze de gekste dingen, zoals een nummerbord, een boksbeugel, maar ook fototoestellen (!). Iedereen doet mee, jong en oud.

Een emmertje voor iets lekkers

Dit jaar hebben de organiserende bewoners als actie voor de kinderen dat ze elk vol emmertje vuil kunnen inleveren voor iets lekkers. Zo proberen ze iedereen erbij te betrekken. Naast het opruimen van afval wordt gezorgd voor nieuwe beplanting. Zeker na de afgelopen westerstormen zijn er een paar flinke bomen omgegaan die voor grote leegte zorgen. Het is goed voor de grond om er nieuwe planten of bomen in te zetten, zodat het losse zand geen vrij spel krijgt.

Iedereen is welkom om gezellig mee te helpen

Uiteraard is iedereen welkom om te helpen, ook niet-bewoners van de Experimentele Flats.

De parkschoonmaakdag wordt georganiseerd door de bewonerscommissie van de Experimentele Flats.
Gesponsord door: Tissier, ’t Kaasvat, gemeente Utrecht en Portaal 
Meer informatie over de parkschoonmaakdag? Mail naar: info@experimentele-flats.nl 

Foto: ┬ę Arne de Laat

Link naar dit artikel