Debat Stadspodium over betaalbaar wonen 27 november in ZIMIHC

Wie kan er nog betaalbaar wonen in Utrecht? Een betaalbare woning of kamer vinden in Utrecht is moeilijk. De gemeente heeft met marktpartijen afspraken gemaakt. Is dat voldoende? Stadspodium Utrecht organiseert hierover een debat op woensdagavond 27 november in ZIMIHC theater Stefanus. Iedereen is welkom, toegang is gratis. 

Het Stadsakkoord Wonen zet in op 3.000 nieuwe woningen per jaar. Zullen deze extra woningen en kamers wel betaalbaar zijn? In de laatste vijf jaar zijn de huur- en koopprijzen sterk gestegen. Onder studenten is de schaarste groot met meer dan 8.000 kamerzoekenden. Studenten die voor een klein kamertje meer dan € 500 per maand betalen zijn geen uitzondering. De gemeente heeft met marktpartijen afgesproken dat zij minimaal 35% sociale huur en 25% middenhuur plus betaalbare koop realiseren in Utrecht. Is dat voldoende, of wordt het tijd voor meer reguleren en strengeren eisen?

Hierover gaat het Podiumgesprek ‘Uit-Gewoond in Utrecht’. In de boksring staan raadsleden, wethouder, experts en vertegenwoordigers van investeerders, huurders, woningcorporaties en de studentenunie. Pak je kans, stel je vragen en deel je ideeën!

Meer over het woonbeleid van de gemeente Utrecht lees je hier

Informatie 

Datum/tijd: woensdag 27 november vanaf 19.45 uur
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 1, Utrecht
Toegang gratis, meer informatie: stadspodiumutrecht.nl 

Weten hoe een Podiumgesprek gaat? Kijk de video: