Samenwerken is de sleutel tot succes: netwerkevent Samen voor Overvecht

Op dinsdag 29 augustus 2023 vonden bewoners, vrijwilligers, professionals en de gemeente elkaar tijdens een groot Samen voor Overvecht netwerkevent bij Younity op de Jonkvrouw Sanderijndreef : een dag voor iedereen die betrokken is in de wijk Overvecht. Centraal stond het versterken van de samenwerking in de wijkaanpak Samen voor Overvecht, door ervaringen te delen en samen over lastige opgaven na te denken. Het programma zat vol inhoudelijke discussies en workshops.

Naast het delen van waardevolle ervaringen en de inhoudelijke discussies waren er ook creatieve workshops en andere activiteiten, zoals een VR beleving van een stadswandeling gemaakt door jongeren van On the Move. Of de BurgerBingo, een bijzondere theaterworkshop door Stut Theater. Als afsluiter was er een gezamenlijke maaltijd.

Heel veel luisteren

Wethouder Rachel Streefland was natuurlijk aanwezig en benadrukte het belang van samenwerken: “Het is volgens mij dé sleutel tot succes, want als je het in je eentje doet, dat gaat gewoon niet. Dus de gemeente, de professionals, maar zeker de bewoners… Die drie maken dat we kunnen zien: Wat is er nodig? (…) De gemeente moet gewoon heel veel luisteren. Wij zien dat het voor Overvecht heel belangrijk is dat we een schone, veilige wijk maken; dat jongeren kansen krijgen; dat mensen uit hun armoede komen. Dan zijn we echt heel goed bezig, maar dat is niet iets dat morgen klaar is.”

Samenwerken aan één doel

Ook dagvoorzitter Nadim Benjamins (dagvoorzitter) kijkt positief terug op de netwerkbijeenkomst: “Mijn indruk van vandaag is dat het heel mooi is dat er heel veel verschillende mensen en partijen samenkomen met één visie, met één doel: om Overvecht een betere plek te maken voor iedereen. En dat is heel krachtig, het geeft heel veel energie.”

“Er zijn heel veel organisaties die verschillende doelen hebben. Maar ik denk dat een dag zoals vandaag daar meer verbondenheid in kan brengen.”

Nadim Benjamins

Bekijk de video met terugblik op deze dag

Video: Netwerkbijeenkomst Samen voor Overvecht op 29 augustus 2023

Meer weten over de wijkaanpak?

Alle informatie over de Wijkaanpak Samen voor Overvecht vind je hier op onze website.