Klassieke concerten in Kerk Blauwkapel in Overvecht 27 augustus en 24 september

De kleine kerk Blauwkapel vind je middenin het voormalige dorpje met dezelfde naam, op het forteiland aan de rand van Overvecht. De Vereniging van Vrienden van Blauwkapel organiseert hier oecumenische kerkdiensten, maar ook allerlei culturele activiteiten. Muzikanten vinden hier regelmatig een prachtig podium. De komende maanden kun je in de kerk Blauwkapel genieten van diverse optredens.

Ervaar prachtige muziek in de kerk

Elke laatste zondagmiddag van augustus en september zijn hier concerten die je gratis kunt bezoeken, steeds van 15.00 tot 16.00 uur. Zondag 27 augustus geniet je van een pianovoordracht van Utrechts componist en concertpianist Marco Verwey (lees hier meer over het werk van deze bijzondere pianist voor Stichting Dierennood). Zondagmiddag 24 september is het de beurt aan De Familie van Zingen, een klein koor van twaalf enthousiaste zangers onder leiding van dirigente Lara Diamand. Hun repertoire gaat van renaissance tot hedendaagse klassieke muziek.

Familie van Zingen zingt het Gloria uit de mis O Magnum Mysterium, Tomás Luis de Victoria

Kerk Blauwkapel als podium

Muzikanten die geïnteresseerd zijn in een optreden op deze bijzondere plek kunnen contact opnemen met de secretaris van de vereniging.

Bezoekinformatie

Concerten elke laatste zondag van de maand: 27 augustus 2023 en 24 september 2023
Tijd: kerk open vanaf 14.30 uur, concerten tussen 15.00 en 16.00 uur
Waar: Kerkje Blauwkapel, Kapeldwarsweg 21 in Overvecht (Blauwkapel)
Kosten: gratis (vrijwillige collecte aan de deur)

Meer informatie over het kerkje Blauwkapel vind je op onderwegkerkblauwkapel.nl
Meer cultuurtips uit Overvecht vind je hier.