Over de Brug feest op 26 augustus in Speelbos Gagelbos in Overvecht

Op zaterdag 26 augustus vieren we het superleuke Over de Brug feest Gagelbos en jij bent van harte welkom. Speelbos Gagelbos bruist weer van de leuke en feestelijke activiteiten tijdens dit jaarlijkse nazomerfeest. Toegang is gratis.

Avontuur in het bos

Staatsbosbeheer en Gagelsteede (Utrecht Natuurlijk) organiseren het feest alweer voor de achtste keer (als we goed hebben geteld). Deze keer doen ze dat samen met en met dank aan IJsclub Sibiria DOCK, Phoenix Atletiek, Luna Movement en met gedeeltelijke sponsoring door Groen Doet Goed. Je krijgt een zaterdagmiddag vol avontuur in de natuur van Overvecht, die je niet wilt missen. Kom naar het speelbos tussen 13.00 en 16.30 uur voor het festijn.

Er is vanwege de vergunning voor het feest minder koek & zopie dan je gewend bent, maar neem vooral zelf iets lekkers mee om te eten en te drinken.

Een greep uit de activiteiten

 • Sport mee met Luna Movement
 • Broodjes en spekjes van het vuur
 • Spelen met modder en waterbeestjes vangen
 • Klimmen, klauteren, slacklinen en sporten in het bos
 • Natuurspeurtocht
 • Ponyritjes door Manege ’t Hoogt
 • Pijl en boog (leren) schieten
 • Kies een lied en zing mee met de vier ukeleles van Joekbox
 • Schminken en verkleden als stoer kriebelbeestje bij Nick
 • Luisteren naar verhalenvertellers
 • Op pad met de boswachter
 • Spelen en leren hoepelen met Eva
 • Knutselen
Evenwichtsbalk op het Over de Brug feest, foto: IJsclub Siberia

Hoe kom je in het speelbos? 

Als Overvechter weet je natuurlijk al lang waar Speelbos Gagelbos is te vinden, maar voor de zekerheid een beschrijving: Wandel vanaf Stadsboerderij Gagelsteede het bekende spoor van gekleurde stippen door Park de Gagel achterna – over de Gagelbrug – en je komt er vanzelf (bij de gekleurde palen linksaf). Of fiets naar de parkeerplaats iets onder Fort de Gagel aan de Gageldijk, zet je fiets daar neer en wandel verder naar het speelbos. Er zijn daar een aantal parkeerplekken voor auto’s, maar die staan snel vol. 

Challenge-kaart

Wil je je avontuur al echt goed beginnen op Stadsboerderij Gagelsteede? Dat kan. Pak op de boerderij de Speelbos Gagelbos Challenge-kaart mee. Deze hoort bij de Gageltocht, je ontdekt er een stukje Nieuwe Hollandse Waterlinie mee. 

Over de Brug feest

Wanneer: zaterdag 26 augustus van 13.00 tot 16.30 uur
Waar: Speelbos Gagelbos (klik voor een kaart)
Toegang: gratis
Meer informatie: IJsclub Siberia website en Facebook.

Foto bovenaan: Over de Brug feest editie 2022, door IJsclub Siberia

Klauteren over het water in Speelbos Gagelbos. Foto: Olivier Beens