Buurten over grenzen bij ZIMIHC: Africa Safari zaterdag 17 juni

Deze editie van Buurten over Grenzen – Africa Safari staat in het teken van West-Afrika. Zaterdag 17 juni neemt initiatienemer Daniel Okikor je tussen 15.30 en 23.45 uur mee op cultuurreis. Met veel live muziek, drumworkshops, een Ghanese modeshow, een dansworkshop en een diner met verschillende Jollofs – Nigeriaanse en Ghanese rijstgerechten – om te proberen (kosten: €5/ €10). Afsluiters van deze Africa Safari zijn Ussu N’djai en The New Balansa (Guinnee Bissau – Senegal), die een spetterend live concert geven.

Thema West-Afrika

Met een grote variatie aan cultuur, muzikanten, authentieke instrumenten, heerlijk eten en dansen uit verschillende Afrikaanse landen neemt Daniel Okiror je mee op Africa Safari. Iedereen is welkom op zaterdag 17 juni, tickets kosten €3,-. Daniel Okiror is een van oorsprong Ugandese muzikant die verschillende snaarinstrumenten bespeelt. Met zijn band van professionele muzikanten met instrumenten uit de hele wereld gaat hij op muzikale tour door zijn Afrikaanse repertoire.

Programma

15.30 uur: Market Safari met non stop African music
17.30 uur Kinderworkshop Africa Drumming
18.00 uur: Diner met Ghanese en Nigeriaanse Jollof
18.45 uur: Africa fashion safari – première show met kleine presentatie
19.10 uur: Ghanese culturele show met modeshow
19.45 uur: Dansworkshop: Sabar en Mbalax met Papelaye N’diaye (Senegal)
20.40 uur: Korte video en Africa Safari verhaal
20.50 uur: Concert Ussu N’djai en the New Balansa (Guinee Bissau- Senegal)
22.50 uur: DJ /playlist

Wat is Buurten over Grenzen?

Bij ZIMIHC theater Stefanus is iedere maand een bijzonder programma te zien: Buurten over grenzen. Vier verschillende Overvechtse groepen organiseren maandelijks een eigen programma binnen het thema Buurten over Grenzen.

Het idee achter Buurten over Grenzen is het behouden van de muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. Ook belangrijk is dat een nieuwe generatie deze culturen leren kennen. De organisaties delen daarom hun muziek en cultuur en nodigen iedereen uit om mee te doen. In een huiskamersetting komt dit het best tot zijn recht. Kom Buurten Over Grenzen!

Informatie

Buurten over Grenzen – Africa Safari
Waar ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht
Wanneer: zaterdag 17 juni van 15.30 tot 23.00 uur
Tickets: €3,-, te bestellen via deze link op Eventbrite (kosten excl. diner).

Bron: ZIMIHC en Africa Safari Festival op Facebook

Meer kunst- en cultuurtips van Cultuur Platform Overvecht