Buurten over Grenzen en stadsfestival U? op 11 november bij ZIMIHC

Op vrijdag 11 november komt stadsfestival U? van Le Guess Who? naar Overvecht voor een speciale festivaleditie van cultureel- en muziekprogramma Buurten Over Grenzen. Met een dans- en djembéworkshop, muziek van Cirkel om de Haard en Daniel Okikor, spoken word en een food market.

Cultuur uit alle windrichtingen

Buurten over Grenzen behoudt muziek- en (eet)cultuur uit verschillende landen. De organisaties in Buurten Over Grenzen willen hun muziek en cultuur delen en iedereen uitnodigen mee te doen. In een huiskamersetting in ZIMIHC theater Stefanus komt dit goed tot zijn recht. Voor deze editie van Buurten Over Grenzen is er een samenwerking met organisator Le Guess Who? tijdens hun vrij toegankelijke stadsfestival U?.

Over festival U?

U? is het vrij toegankelijke stadsfestival tussen 10 en 13 november gemaakt voor en met de stad Utrecht en geïnitieerd door Le Guess Who? Samen met ZIMIHC programmeren zij een internationaal en tegelijk lokaal programma. Van spoken word en concert tot jam en lekker eten.

Programma

16.30 uur: Djembéworkshop met master drummer en koraspeler Amara Diabate.

17.15 uur: Cirkel om de Haard concert: Ali Authman op viool & altviool, Shirwan Amin op viool, Monir Goran op ud & gitaar, Najat Jawher op def, daire & cajon en Sipan Merkan met stem en saz. Ze brengen het Koerdische haardvuur naar ons toe.

18.00 uur: Overvechtse Food Market: maak kennis met verschillende heerlijke gerechten van internationale wijkcateraars.

18.45 uur: Dansworkshop John Kayongo: Deze danser uit Kenia met Ugandese roots staat bekend voor zijn energetische dansworkshops. Naast zijn achtergrond in antropologie en moderne dans brengt John een enorme dosis enthousiasme mee!

19.30 uur: Spoken Word door Asmae Amaddaou: Asmae deelt haar scherpe en tegelijk fluweelzachte observaties en ervaringen uit de bundel ‘De wereld is van ons’. De 20-jarige Goudse-Marokkaanse schrijfster liet zich voor de bundel inspireren door de Utrechtse wijk Overvecht en de mensen die er wonen.

20.00 uur: Daniel Okiror en band: Deze van oorsprong Ugandese muzikant bespeelt authentieke snaarinstrumenten uit Afrika. Met zijn band van professionele muzikanten met instrumenten uit de hele wereld neemt hij je swingend mee op safari door zijn Afrikaanse repertoire. Aansluitend is er een jamsessie met andere muzikanten.

Buurten Over Grenzen programma 2022/2023

Buurten Over Grenzen

Datum/tijd: Vrijdag 11 november van 16.30 tot 21.15 uur
Toegang: gratis
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht

Bron: ZIMIHC

Meer cultuurnieuws van Cultuur Platform Overvecht