Twaalf studenten in Overvecht gezocht voor koffiedates met senioren

Veel senioren hebben een klein sociaal netwerk en hebben te maken met fysieke beperkingen. Voor hen is een wandelingetje maken of uitstapje doen geen vanzelfsprekendheid. Stichting senior&student wil hen daarom helpen en koppelt studenten aan deze senioren. Studenten zijn het ideale maatje. Samen gaan ze op een koffiedate, maken ze uitstapjes of een wandeling. Er is op korte termijn behoefte aan twaalf studenten in Overvecht, dus lijkt het je wat? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Een match op interesses

Als student kies je bij stichting senior&student zelf iemand uit die qua interesses en achtergrond goed bij jou past. Vervolgens onderneem je een half jaar lang samen leuke activiteiten en bied je praktische hulp. Bijvoorbeeld bij de computer, boodschappen doen of reizen met het openbaar vervoer. Aanmelden als student kan hier.

Vrijwilligerswerk of MDT

Het vrijwilligerswerk is ook in te richten als Maatschappelijke Diensttijd. Dit verandert niets aan je rol als maatje. Het betekent alleen dat je als student meedoet aan een landelijk programma van de Rijksoverheid om de wereld een beetje mooier te maken. Ook is er veel aandacht voor de ontwikkeling van jouw idealen en talenten. Je volgt namelijk een interessant trainingsprogramma bij professionele coaches. En het is een mooie ervaring voor op je CV. Aan het einde van het traject ontvang je een officieel MDT-certificaat.

Al meer dan 3000 studenten gekoppeld

Anne van Oudheusden, oprichter van stichting senior&student:

“We hebben al meer dan 3.000 studenten aan senioren gekoppeld. Studenten worden zich steeds meer bewust van eenzaamheid onder ouderen. Het maatjestraject is voor de studenten een laagdrempelige manier een senior in hun eigen buurt te ondersteunen. Het kan er voor zorgen dat de senior weer naar buiten gaat.”

Ook voor studenten kan het contact met hun senior iets moois brengen. Anne: “Sommige studenten hebben geen opa of oma meer of die te ver weg wonen. Op deze manier hebben ze een soort van ‘bonusopa of -oma’ in hun eigen studentenstad.”

Meer informatie

Het inschakelen van een student bij senior&student is een dienstverlening die onder meer via PGB of via Respijtzorg gefinancierd kan worden.

Meer over het werk van stichting senior&student (klik hier).

Foto bovenaan: Marijke en Inez, foto: Stichting senior&student.