Seniorenzwemmen iedere ochtend in zwembad De Kwakel

Speciaal voor 50-plussers zijn er lessen seniorenzwemmen in zwembad De Kwakel. Doordeweeks zijn er iedere ochtend wel één of meerdere lessen. Tijdens de les beweeg je op muziek en train je je hele lichaam. Een instructeur zorgt ervoor dat de oefeningen bij jou passen. Gezond, maar ook gewoon gezellig.

Vrij bewegen in het water

Als je ouder wordt, kun je klachten krijgen waardoor bepaalde bewegingen erg lastig zijn. In water heb je daar minder last van. Er zijn minder beperkingen en bewegen gaat vrijer. Zo kan iedereen op een verantwoorde manier trainen op flexibiliteit, conditie en kracht en werk je goed aan je fitheid. Tijdens de les bewegen deelnemers op muziek. Het trainen van het hele lichaam staat centraal. En misschien wel net zo belangrijk: Er is volop ruimte voor gezelligheid, ontspanning en plezier.

Bewegen naar je mogelijkheden

De lessen zijn altijd aan te passen naar ieders niveau. De instructeur geeft verschillende opties, zodat je elke beweging naar vermogen kunt doen. Iedere instructeur geeft les op zijn/haar eigen manier. Het kan dus zijn dat de lessen op maandag anders zijn dan die op woensdag. Ook gebruiken sommige instructeurs materialen en andere niet.

Informatie

Seniorenzwemmen in zwembad De Kwakel vindt iedere ochtend plaats, van maandag t/m vrijdag. Een les duur 45 minuten en vindt plaats in het ‘doelgroepenbad’. Het water is 30 graden Celsius. Een los toegangskaartje of meerbadenkaart is voldoende om mee te doen.

Waar: Zwembad de Kwakel, Paranadreef 10 in Utrecht
Kijk voor meer informatie over seniorenzwemmen op deze pagina van de gemeente Utrecht.
Ga naar de website van zwembad de Kwakel voor algemene openingstijden, prijzen, etc.

Tijden

Maandag: van 09.15 tot 10.00 uur
Dinsdag: van 09.00 tot 09.45 uur, van 10.00 tot 10.45 uur en van 11.00 tot 11.45 uur
Woensdag: van 09.30 tot 10.15 uur en van 11.30 tot 12.15 uur
Donderdag: van 11.15 tot 12.00 uur
Vrijdag: van 11.15 tot 12.00 uur

Lees hier meer over de Alliantie Seniorvriendelijk Overvecht