Mitros pakt eengezinswoningen aan in Overvecht-Zuid

Mitros gaat bijna 1000 eengezinswoningen in Overvecht-Zuid renoveren en verduurzamen. Het gaat om vier buurtjes in het gebied tussen het Spoorzoompark en de Einsteindreef. Naast de buitenkant van de woningen wordt ook de binnenkant onder handen genomen, gedateerde keukens, badkamers en toilet maken plaats voor nieuwe.

De woningen liggen in de buurten Neckardreef en omgeving en Wolga/Donaudreef en omgeving.

Samen met bewoners een plan maken

Mitros gaat samen met de bewoners een plan maken voor de aanpak en wil volgend jaar starten met de uitvoering. Elk jaar komen circa 200 woningen aan de beurt, zodat uiterlijk 2030 alle eengezinswoningen weer klaar zijn voor de toekomst.

De kwaliteit van de eengezinswoningen is op dit moment matig tot redelijk. De woningen bestaan uit twee bouwlagen met een plat dak, zijn gebouwd tussen 1963 en 1974, en lijken qua uiterlijk veel op elkaar. De woningen zijn erg geliefd onder huurders, ze wonen er lang. Mitros grijpt deze kans aan om samen met de bewoners de identiteit van hun buurtje te versterken.

“Deze investering draagt bij aan het verbeteren van de wijk en het programma Samen voor Overvecht. Voor onze huurders zou het helemaal mooi zijn als ook de openbare ruimte wordt aangepakt. Die is verschillend per buurt, maar in alle gevallen stenig, schraal, ouderwets en saai. Dit is het moment om daar verandering in te brengen”

Directievoorzitter Henk Peter Kip (Mitros)

Bron en meer informatie: Mitros.