Dreefnieuws Winter 2020 is uit!

De winterfrisse Dreefnieuws is uit! Deze week – en misschien de komende dagen nog – stoppen onze bezorgers hem in je brievenbus. Omdat we dit jaar een extra Dreefnieuws Special hadden, is het alweer nummer vijf van 2020. Op de cover staat deze keer Overvechter Ciska Rensen (38 jaar), gefotografeerd door Neeltje Klein. Deze relatiecoach en mediator woont sinds een paar jaar in het Antoniuskwartier.

Corona in Overvecht

Deze Dreefnieuws schenkt veel aandacht aan corona: Hoe slaat de horeca in onze wijk zich door de coronacrisis heen? Aziatisch restaurant Soen Lie bijvoorbeeld, al 51 jaar in onze wijk, of Fort aan de Klop, Coffeemania, brouwerij Vandestreek met hun online Bierbingo… Maar ook: Hoe is het om corona te hebben gehad? Radj Ramcharan kan erover meepraten. 

Wijkgenoot Meriem Khairoun heeft op een heel directe manier te maken met corona. Zij werkt op de intensive care van het Universitair Medisch Centrum: “Wat ik het allerergste aan corona vind, is dat veel mensen heel eenzaam zijn gestorven. Ook dierbaren van ons in Overvecht.” We moeten nog even goed volhouden om het virus samen te verslaan. 

Over discriminatie

Verder hebben we aandacht voor discriminatie in Overvecht. Deze zomer waren de grote Black Lives Matter protesten in de Verenigde Staten. De redactie vroeg zich af hoe het zit met discriminatie in onze wijk. Aan het woord komen jongerenwerker Hanae Haddouche en Leroy Lucas, mede-initiatiefnemer van de Black Lives Matter-demonstratie in Utrecht. 

Discriminatie is dus niet zozeer een probleem in Overvecht zelf, maar wel een probleem waar veel Overvechters tegenaan lopen. 

Natuurlijk vind je zoals altijd mooie portretten en interviews in ons blad, de vaste rubrieken Samen voor Overvecht, DeBuurtkrant, (bijna) Gratis én heel Waardevol, Utrecht Veilig, Straten in Overvecht, de bibliotheek, columns en meer. 

Lees Dreefnieuws lekker op de bank van papier of bekijk de digitale versie van het magazine via ISSUU.
Op echtovervecht.nl/dreefnieuws vind je altijd een verwijzing naar de nieuwste (digitale) uitgave.