Ouders van betekenis: manifestatie in Overvecht

Ouders hebben zoveel verschillende taken. Allemaal zijn ze belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Om daar stil bij te staan, vond op 11 september 2021 de manifestatie Ouders van Betekenis plaats bij De Dreef in Overvecht.

Ouders laten zich zien

Tijdens de manifestatie lieten ouders zich zien. Zij organiseerden een dag vol gesprekken over opvoeden, workshops, kinderactiviteiten, muziek en meer. Ouders van Betekenis is een stedelijk netwerk van ouders in Utrecht. In Overvecht zijn onder andere initiatieven als De Oppasmoeders, Vreedzame Wijk en de moeder-babygroepen aangesloten.

“Als je het hebt over opvoeden, dat is voor iedereen hetzelfde. Dan maakt het niet uit of je hoog- of laagopgeleid bent of dat je uit een andere cultuur komt. Dat gesprek, het daar gewoon met elkaar over hebben. Ingewikkelder is het niet.”

Kathinka Bruinsma

Wil je meer weten over dit initiatief? Bekijk de website van Ouders van Betekenis.

Videoreportage Ouders van betekenis

Jeremy Flohr is een van de camera-journalisten die verhalen uit onze wijk zichtbaar maakt. Hij doet dat in het kader van de wijkaanpak Samen voor Overvecht. Meer over het werk van Jeremy Flohr lees je op de zijn website Yellow Bird Projects.

Foto/video: Jeremy Flohr