Weggeefwinkel Mooie Zooi komt terug als Buurtwinkel Overhoop

De weggeefwinkel Mooie Zooi aan de Camera Obscuradreef was een tijdje gesloten. Maar na een flinke renovatie is de winkel op 8 september weer geopend als Buurtwinkel Overhoop: een niet-commerciële kringloopwinkel én kapperszaak. 

De buurtwinkel is een initiatief van bewoners uit de woongemeenschap Overhoop. Sinds 2008 wonen zij in een complex in de Camera Obscurabuurt waar ooit winkels in zaten. Samen kochten zij het gebouw van Mitros en maakten ze een ontwerp voor renovatie. Na jaren onderhandelen, ontwerpen en hard werken begint nu het einde in zicht te komen. De bewoners hebben hun pand zelf grondig gerenoveerd en de ruimte van de nieuwe buurtwinkel is bijna klaar. 

Kringloopspulletjes gevraagd!

Mooie Zooi was altijd een gezellige ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt en dat is in de nieuwe buurtwinkel niet anders. Sinds Overhoop weer open is, mag je kringloopspullen komen inleveren. Dus heb je iets liggen dat een tweede leven verdient, kom het dan langsbrengen! Dat kan tijdens openingstijden en op maandagen tussen 13.00 en 15.00 uur. Geen meubels, want daar is de winkel niet groot genoeg voor. 

Informatie

Buurtwinkel Overhoop
Camera Obscuradreef 121

Openingstijden:
woensdag: 13.00 – 16.00 uur
vrijdag: 13.00 – 16.00 uur
zaterdag: 10.00 – 16.00 uur.

Meer informatie: Buurtwinkel Overhoop (Facebook) en Woongemeenschap Overhoop

Foto: Buurtwinkel Overhoop op Facebook.