Weggeefwinkel Mooie Zooi komt terug als Buurtwinkel Overhoop

De weggeefwinkel Mooie Zooi aan de Camera Obscuradreef is al een tijdje gesloten. Maar op 8 september opent de winkel weer na een flinke renovatie als Buurtwinkel Overhoop: een niet-commerciële kringloopwinkel én kapperszaak. 

De buurtwinkel is een initiatief van bewoners uit de woongemeenschap Overhoop. Sinds 2008 wonen zij in een complex in de Camera Obscurabuurt waar ooit winkels in zaten. Samen kochten zij het gebouw van Mitros en maakten ze een ontwerp voor renovatie. Na jaren onderhandelen, ontwerpen en hard werken begint nu het einde in zicht te komen. De bewoners hebben hun pand zelf grondig gerenoveerd en de ruimte van de nieuwe buurtwinkel is bijna klaar. 

Kringloopspulletjes gevraagd!

Mooie Zooi was altijd een gezellige ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt en dat zal straks niet anders zijn. Om Buurtwinkel Overhoop een vliegende start te geven, mag je kringloopspullen nu al bij hun inleveren. Dus heb je iets liggen dat een tweede leven verdient, kom het dan langsbrengen! Dat kan op elke woensdag van 18.00 tot 21.00 uur en elke donderdag van 11.00 tot 15.00 uur (even aanbellen bij nr. 123 of een ander huisnummer in de buurt). Geen meubels, want daar is de winkel niet groot genoeg voor. 

Informatie

Buurtwinkel Overhoop
Camera Obscuradreef 121
Meer informatie: Buurtwinkel Overhoop (Facebook) en Woongemeenschap Overhoop

Foto: Buurtwinkel Overhoop op Facebook.