De Ontwikkel-werkplaats in Overvecht: samen je talent uitoefenen

Jongeren zijn de toekomst van Overvecht. Veel van hen hebben talent, maar vinden het moeilijk om hun weg te vinden op school, werk en stage. Ze missen soms een netwerk en contacten. Daarom willen jongeren graag een plek in de wijk waar ze daar samen aan kunnen werken. En dat is de Ontwikkel-werkplaats.

Jongeren werken samen aan hun toekomst

In de Ontwikkel-werkplaats kunnen jongeren samen aan hun toekomst werken en hun talenten uitoefenen. Voor de gemeente Utrecht is het bieden van toekomstperspectief aan jongeren in Overvecht een belangrijk speerpunt in de wijkaanpak Samen voor Overvecht, reden om dit initiatief volop te ondersteunen. 

“Ik ben 22, er zijn hier mensen jonger dan ik die al bezig zijn met ondernemen. Alleen het moet nog aan elkaar verbonden worden.”

Deze video is tot stand gekomen in het kader van de wijkaanpak Samen voor Overvecht.
Videoproductie: Jeremy Flohr. 

Samen voor Overvecht: De Ontwikkel-werkplaats – stem van jongeren (video)