Feest in het Gagelbos tijdens Over de Brug festival 28 augustus

Op zaterdag 28 augustus vieren we een feestje in het Gagelbos en jij bent van harte welkom. Speelbos Gagelbos bruist weer van de leuke en feestelijke activiteiten tijdens het Over de Brug festival. 

Avontuur in het bos

IJsclub Siberia organiseert het feest alweer voor de zesde keer. Deze keer doen ze dat samen met Staatsbosbeheer, Utrecht Natuurlijk, DOCK en Atletiekvereniging Phoenix. Je krijgt een zaterdagmiddag vol avontuur in de natuur van Overvecht, die je niet wilt missen. Kom naar het speelbos tussen 13.00 en 16.30 uur voor het festijn.

Wat gaan we doen?

Een greep uit de gratis activiteiten: 

  • Sporten in het bos
  • Slacklinen
  • Poppenspel
  • Broodjes bakken boven een vuurtje
  • Spelen met verse modder
  • Waterbeestjes vangen in de sloot
  • Klimmen en klauteren
  • Professor Loep en de bende van het bos (!)
  • Pijl en boog maken met boswachter Bianca.

Hoe kom je in het speelbos? 

Als Overvechter weet je natuurlijk al lang waar Speelbos Gagelbos is te vinden, maar voor de zekerheid een beschrijving: Wandel vanaf Stadsboerderij Gagelsteede het bekende spoor van gekleurde stippen door Park de Gagel achterna – over de Gagelbrug – en je komt er vanzelf (bij de gekleurde palen linksaf). Of fiets naar de parkeerplaats iets onder Fort de Gagel aan de Gageldijk, zet je fiets daar neer en wandel verder naar het speelbos. Er zijn daar een aantal parkeerplekken voor auto’s, maar die staan snel vol. 

Challenge-kaart

Wil je je avontuur al echt goed beginnen op Stadsboerderij Gagelsteede? Dat kan. Pak op de boerderij de Speelbos Gagelbos Challenge-kaart mee. Deze hoort bij de Gageltocht, je ontdekt er een stukje Nieuwe Hollandse Waterlinie mee. 

Meer informatie

Wanneer: zaterdag 28 augustus van 13.00 tot 16.30 uur
Waar: Speelbos Gagelbos (klik voor een kaart)
Toegang: gratis
Organisatie en meer informatie: IJsclub Siberia website en Facebook.