Volop groene activiteiten in de stadstuinen van Utrecht Natuurlijk

Cursus moestuinieren, plantenruilmarkt en moestuinieren voor kinderen

Utrecht Natuurlijk heeft maar liefst drie tuinen in Overvecht. Naast Gagelsteede zijn dat Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Plutodreef. In alledrie de tuinen is er deze lente een hoop te doen. Je kunt zelf aan de slag in een eigen tuintje, maar er zijn ook allerlei activiteiten en evenementen zoals een Plantenruilmarkt op 13 april 2019, eieren zoeken met Pasen, cursussen schrijven of moestuinieren en café de Proeftuin. 

Plantenruilmarkt en Café de Proeftuin zaterdag 13 april 2019

Voor wie al een tijdje bezig is met moestuinieren, is een plantenruilmarkt wel handig. Op zaterdag 13 april van 11 tot 15 uur kun je al je stekjes, zaailingen en zaden ruilen. Tijdens deze Plantenruilmarkt op Stadstuin Klopvaart is er ook veel aandacht voor de wilde bij. De Nationale Bijentelling is namelijk dit weekend. Daarom komt de imker je alles vertellen over bijen. Wil je zelf aan de slag? Kom dan een bijenhotel maken! Ook erg leuk is de opening van Café de Proeftuin. Hier kun je terecht voor de lekkerste hapjes en drankjes, allemaal pure producten uit de tuin of biologische streekproducten uit de omgeving van Overvecht. 

Cursus stap voor stap moestuinieren

Misschien heb je al een seizoenstuintje thuis of in een van de stadstuinen. Of wil je eerst een cursus om te kijken hoe groen je vingers zijn? Tijdens de cursus ‘Stap voor stap moestuinieren’ op Stadstuin Klopvaart leer je zelf gezonde groenten telen en te oogsten. Met of zonder tuin, altijd is er wel een plekje te vinden voor een moestuintje, met potten op het balkon of bakken in de tuin. Leer in deze korte cursus hoe je met beperkte middelen een (kleine) moestuin opzet en met goed resultaat kunt oogsten.

De cursus is bedoeld voor beginners. De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 20.00 tot 22.00 uur op dinsdagavond 2 april, 16 april en 14 mei, met op zondagmiddag 26 mei een excursie naar Tuinenpark De Pioniers. Klik hier voor meer info

Tuinbikkels in Stadstuin Plutodreef vanaf 2 april

De Vrijetijd Kindertuinen voor (moes)tuinieren samen met je kinderen zijn populair. Maar kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen ook zelf aan de slag! Vanaf 2 april starten de Tuinbikkels in Stadstuin Plutodreef. Je krijgt je eigen tuintje, waarin je gaat planten, zaaien, wieden en oogsten. Samen met andere kinderen werk je van april tot de herfstvakantie één keer per week in je tuin. Je eigen oogst mag je mee naar huis nemen. Om iets lekkers van te maken bijvoorbeeld. Kijk hier voor meer info

Kom eens langs bij een van de tuinen van Utrecht Natuurlijk! Hou de activiteitenkalender in de gaten voor leuke evenementen. 

Locaties: 

Stadstuin Plutodreef: Plutodreef 9 in Utrecht Overvecht, open tijdens lessen en activiteiten (als het hek open is) -> Meer informatie
Stadstuin Klopvaart: Vancouverdreef 70 in Utrecht Overvecht , open di. t/m vr. van 10 tot 16 uur -> Meer informatie
Stadsboerderij Gagelsteede, Gangesdreef 7A in Utrecht Overvecht, open di. t/m zo. van 10 tot 17 uur -> meer informatie