Zomerfestivals in Overvecht: Buurtcamping, Tweetakt en Hazy Weekender

Mis deze festivals in Utrecht Overvecht niet!

Gelukkig is er weer van alles mogelijk qua cultuur en evenementen. Deze zomer zijn er diverse festivals waar je van kunt genieten. We starten met De Buurtcamping Park de Gagel op 17 juli, gaan door met Festival Tweetakt vanaf 26 augustus en eindigen met het Hazy Weekender bierfestival op 4 september.

Buurtcamping Park de Gagel 17 juli

De Buurtcamping Park de Gagel is een echt Overvechts festival. Deze keer duurt de buurtcamping één dag (zonder overnachting). Wat blijft is de feestelijke festivalsfeer in Park de Gagel. Op het ZIMIHC buitenpodium geniet je van het Blovi Saxofoonkwartet, Luuk Lenders, Color Chaning Egg en DJ’s die afsluitend een silent disco verzorgen. Daarnaast is er volop sport en beweging i.s.m. Sport Utrecht, met o.a. een basketbal clinic, breakdance, kickboxen en yoga. Verder is IJsclub Siberia aanwezig met een theaterworkshop, de populaire zeepbaan, een waterbattle en natuurlijk een kampvuur en BBQ. 

Toegang is gratis, kijk voor alle informatie op de website van Buurtcamping Park de Gagel.

Festival Tweetakt FortRuigenhoek foto Jelmer de Haas

Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek vanaf 26 augustus

In augustus strijkt het bekende kunst- en cultuurfestival Tweetakt neer op Fort Ruigenhoek. Tweetakt is een meerdaags festival. In allerlei hoeken en gaten van het fortterrein vindt je beeldende kunst, dansoptredens, live muziek en theatervoorstellingen. 

Maak een wandeling langs verschillende (interactieve) kunstwerken en ontdek alle bijzondere plekken in en rondom het fort. Ga zitten op het terras, terwijl de kinderen genieten van de ballenbak en de zweefmolen, luister tot ver in de avond naar livemuziek. Kom je alleen voor een drankje op het terras? Geen probleem, het fort is de hele dag gratis te bezoeken.

Tweetakt op Fort Ruigenhoek duurt van 26 augustus t/m 19 september. Kijk voor alle informatie en tickets voor voorstellingen op Tweetakt.nl 

banner hazyweekender bierfestival 2021

Hazy Weekender bierfestival op Fort aan de Klop 4 september

Een nieuwkomer als festival in Overvecht is HAZY WEEKENDER 2021, het eerste bierfestival dat het Overvechtse vandeStreek-bier organiseert. Locatie is het grote terraseiland van Fort aan de Klop.

Hazy Weekender is een festival voor liefhebbers van craft bier, lekker eten, live muziek en theater. Er is een cursus biercocktails maken en je kunt optredens zien van onder anderen EUT, The Vices en Hendrik Jan Bökkers, singer/songwriters op het ZIMIHC podium, en ga zo maar door. Er is een relaxed middagprogramma met vooral akoestische muziek en een feestelijk avondprogramma met live muziek en DJ’s.

Kijk voor alle informatie op de website van vandeStreek-bier