Zomerprogramma Enik Recovery College van start

Enik Recovery College in Overvecht start vanaf maandag 5 juli met een inspirerend zomerprogramma. De herstelacademie is een omgeving voor mensen die persoonlijk ervaring hebben met psychische ontwrichting en herstel.

Er zijn volop activiteiten, workshops, introducties en werkgroepen. Ontwikkeld en gefaciliteerd door mensen die zelf hebben ondervonden wat helpt in herstel en dit graag verder onderzoeken met ervaringsgenoten (peers). Er zijn introducties op werkgroepen die in het najaar starten. Tijdens Introductie Enik Recovery College wordt verteld wat een herstelacademie is en wat de betekenis is van peer support.

Thema: (zelf)stigma

Deze zomer is er speciale aandacht voor het thema (zelf)stigma. Herzie bijvoorbeeld je diagnoses in de workshop Jezelf herlabelen. In de werkgroep In-geprent breng je met foto’s in beeld hoe (zelf)stigma door jezelf en de buitenwereld wordt ervaren. Of laat je horen met je gedicht, fragment, songtekst of super kort verhaal over stigma tijdens Open Podium: Stigma.

Over Enik Recovery College

Enik Recovery College is een herstelacademie, een plek voor mensen die persoonlijk ervaring hebben met een psychische kwetsbaarheid, trauma of verslaving, en die willen werken aan hun verdere herstel. Enik wordt 100 % gerund door ervaringsdeskundigen. Enik heeft locaties in Hoograven, Houten, IJsselstein, Leidsche Rijn, Nieuwegein en Overvecht. Iedereen die wil werken aan zijn of haar herstel is van harte welkom.

Bekijk het zomerprogramma van Enik in Overvecht op enikrecoverycollege.nl 
Bron: Enik Recovery College
Foto: Elizabeth Wattimena