Zomereditie van Dreefnieuws is uit!

Het is eindelijk zomer. Hoe kunnen we dat beter vieren dan met een nieuwe editie van ons wijkmagazine? In deze Dreefnieuws komen diverse bewoners aan het woord over de toekomstige (mogelijke) bouwplannen in onze wijk, bekend als De Werkplaats. Zij willen het groen in de wijk graag behouden, omdat dat hard nodig is. 

Alles is eindelijk weer zo goed als open, dus we kunnen weer genieten van cultuur bij ZIMIHC theater Stefanus en Stut Theater, van de haverkoeken van Coffeemania, genieten op het grote terras van Fort aan de Klop of het nieuwe terras van de Noordertuin bij tuincentrum Steck. 

Geniet van de zon in een van de parken, kijk wat er in de speeltuinen gebeurt of maak een van de lekkere recepten uit deze Dreefnieuws. Wij hebben er zin in.  

In deze editie

Verder hebben we in deze Dreefnieuws portretten van Humayoun Fatah, Fredrike de Winter, Merel Saarloos, Mitchel Breed en Hasan el Kaaoichi. Op de cover staat vrijwilliger Lenny Claasen die de Expogroep begeleidt; kunstenaars in deze groep organiseren een eenmalige kunstexpositie in de Utrechtse binnenstad (locatie en datum zijn inmiddels bekend).

We besteden aandacht aan Overvecht aardgasvrij, mantelzorgmakelaar Ankie Baas, de laatste resultaten van de wijkaanpak Samen voor Overvecht, veiligheid op bedrijventerrein Nieuw Overvecht en sociaal innoveren bij Mitros. 

Online te lezen

Natuurlijk vind je onze vaste rubrieken en bijdragen van partners ook in ons zomernummer. De eer om als Dreefstrip op de achterkant van Dreefnieuws te staan gaat deze keer naar musicalschool SET. 

Heb je geen Dreefnieuws en wil je er wel eentje hebben? Het magazine is af te halen bij het wijkbureau, bibliotheek, Coffeemania, ZIMIHC en andere afhaalpunten. Of lees Dreefnieuws digitaal via ISSUU. Veel leesplezier! 

Contact

Heb je een mening over ons blad, een vraag, een opmerking, en wil je dat ons laten weten? Of heb je een goede tip voor een van onze volgende nummers of voor onze sociale media? We horen graag van je. 
Neem contact op met de redactie via e-mail