Stut Theater speelt voorstelling Van heel dichtbij vanaf 29 mei

Vanaf 29 mei 2021 speelt Stut Theater de bijzondere voorstelling ‘Van heel dichtbij‘ op locaties in Overvecht en elders in Utrecht.

Stut Theater is hét community theatergezelschap in Utrecht dat kunst en welzijn combineert op een unieke manier. Het gezelschap maakt spraakmakende theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op persoonlijke verhalen van de spelers. Stut geeft een podium aan mensen die vaak niet gezien en gehoord worden.

Buitentheater in een kubus

In een kubus van 2 bij 2 meter ontmoet je Elias, Ricardo of Christiaan. Drie mannen die hun verhaal vertellen, over hun gevoel van eenzaamheid. In deze tijd, maar ook in andere tijden. Steeds meer mensen voelen zich eenzaam. We bouwen muren om ons heen om de wereld buiten te houden. Maar we hebben anderen nodig. We willen gehoord worden, ons begrepen voelen en zichtbaar zijn.

Theater zien Van heel dichtbij

‘Van heel dichtbij’ gaat over ontmoeten en verbinden. Theatermaker Sophie Plekker heeft de persoonlijke verhalen van drie mannen verwerkt in drie korte voorstellingen. In ‘Van heel dichtbij’ mag je deze mannen ontmoeten. Niet vanuit een theaterstoel, maar van heel dichtbij. De voorstelling is geheel coronaproof. In de kubus speelt telkens een van de spelers voor twee mensen publiek. Elke voorstelling duurt circa 20 minuten, waarna er buiten de kubus een creatief programma is rondom het thema ‘ontmoeten’.

‘Ik heb overal gitaar gespeeld.
Overal in Utrecht.
Grote kans, dat je me wel eens hebt horen spelen.
Misschien heb je wel eens geld op mijn gitaarhoes gegooid.
Je bent doorgelopen
En je bent me weer vergeten.‘ (Ricardo)

Informatie

Kijk voor tickets en alle speeldata in de agenda van Stut.
Stut Theater speelt deze voorstelling onder meer bij:

  • Gezondheidscentrum de Amazone op 29 en 30 mei van 14.00 tot 21.30 uur. 
  • WIJ 3.0 De Strooij op 24 en 25 juni van 14.00 tot 21.30 uur.

Bron: Stut.nl