Kinderen en buurtbewoners openen tiny forest in overvecht

Kinderen van de Jenaplanschool Cleophas en OBO Spoorzicht hebben woensdag 7 april een nieuw Tiny Forest geopend! Zij deden dat samen met buurtbewoners aan de Van Brammendreef. Het Tiny Forest krijgt de naam ‘Het Wonderlijke Bos’.

De naam is door de kinderen zelf bedacht. Alle kinderen adopteerden hun eigen boom, die ze in de toekomst kunnen onderzoeken en verzorgen. Het IVN heeft vooraf een les over het bos verzorgd. Het is alweer het zevende Tiny Forest in Utrecht. 

Een klein wild stadsbosje

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid bosje zo groot als een tennisbaan met inheemse soorten (dat zijn bomen die al heel lang voorkomen in Nederland). In een open ruimte van het Tiny Forest krijgen de kinderen op warme dagen buiten les over de natuur. 

Fijn voor mensen en dieren

Het bos trekt veel planten en dieren en zorgt voor verkoeling op warme dagen. Ook vangt het water op als het hard regent in de stad. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en egeltjes, maar ook voor de buurt.

Sinds 2019 is Utrecht partnergemeente Tiny Forest, een initiatief van IVN om samen met gemeenten, buurtbewoners en scholen de natuur in de stad dichterbij te brengen. De andere zes Tiny Forests zijn te vinden in het Majellapark, Cremerstraat (Nieuw Engeland), Muziekplein (Terwijde), Baden Powellpark (Tolsteeg), Utrecht Science Park en op het schoolplein van de Beatrixschool in De Meern.

Meer weten over Tiny Forests? Kijk dan op de IVN website.

Bron: gemeente Utrecht

IVN: video van de opening