Feestelijke onthulling kunstwerk De Boekboom

Sinterklaas heeft samen met wethouder Kees Diepeveen het kunstwerk ‘Boekboom’ van Yasser Ballemans onthuld. Zij deden dit op de verjaardag van de goedheiligman, dinsdag 5 december. Het was druk tijdens de onthulling, met enthousiaste kinderen.

Dit prachtige ‘open boek’ staat op het schoolplein van de Jenaplanschool Cleophas / OBO Spoorzicht op de Teun de Jagerdreef in Overvecht. Yasser liet zich inspireren door stripverhalen van schoolkinderen. Het kunstwerk ziet eruit als een boek zonder letters en verhalen. Het heeft zeven lege pagina’s, die samen de Boekboom vormen. De verhalen kunnen de kinderen er zelf bij maken, zo is het idee. Het kunstwerk is ook een uitnodiging aan de wijk om elkaar te ontmoeten. 

Kunstenaar Yasser Ballemans was blij met de onthulling van zijn kunstwerk: “Sohee! Dat was een spectaculaire opening van de boekboom met de goedheiligman en de wethouder van Utrecht.” (bron: Instagram van Yasser Ballemans). Het kunstwerk is gemaakt in opdracht van de twee scholen en de gemeente Utrecht. 

Foto’s: Puck ’t Hart.