De Beroepentuin als snelste weg naar betaald werk in techniek

Videoreportage over leerwerktrajecten bij De Beroepentuin in Overvecht

Deelnemers aan De Beroepentuin in Overvecht maken kennis met bouw en techniek. Het doel is om werkzoekenden op te leiden tot bijvoorbeeld elektromonteur, zonnepaneelmonteur of bouwmedewerker. In 2020 zijn 17 mensen gestart met een leerwerktraject met baangarantie. De pilot is succesvol en wordt voor dit jaar uitgebreid met 10 deelnemers.

De Beroepentuin krijgt ondersteuning vanuit de wijkaanpak Samen voor Overvecht. De gemeente Utrecht werkt hiermee aan de ambitie Meedoen en Ondernemen. Bekijk de videoreportage van Jeremy Flohr om kennis te maken met deelnemers en initiatiefnemers. 

Maak kennis met technische beroepen

In de Beroepentuin maken deelnemers gedurende twee weken lang kennis met verschillende beroepen in bouw en techniek. Zeker nu vanwege corona er meer mensen op zoek zijn naar werk, is dit belangrijker dan ooit. Utrecht kan deze investering in werk en opleiding goed gebruiken. Deelnemers kunnen zelf aan de slag met allerlei materialen. Hierdoor krijg je een goed idee van wat echt bij je past.

Diverse leerwerktrajecten mogelijk

Na twee weken sta je voor de keuze om bijvoorbeeld een leer-werktraject te beginnen met zicht op vast werk. Er zijn leerwerktrajecten gestart voor assistent-elektromonteur, assistent-loodgieter, assistent-zonnepanelenmonteur, assistent-timmerman en infrawerk. De Beroepentuin is gevestigd aan de Gageldijk 182, in de buurt van Fort de Gagel. 

Film: De Beroepentuin

Camjo Jeremy Flohr maakte voor Samen voor Overvecht een videoreportage over De Beroepentuin. Bekijk hem hieronder: