Mitchel Breed: lokale kunstenaar van Glitch Project Space

Geboren Overvechter heeft kunstinitiatief op de Bangkokdreef

Een meer lokale kunstenaar dan Mitchel Breed (1989) zul je niet snel vinden. Hij is een van de nieuwe partners van Cultuur Platform Overvecht. Mitchel is geboren in Overvecht en woont, na verschillende omzwervingen over de wereld, nu op de Bangkokdreef. Hier is ook zijn kunstinitiatief en projectruimte GPS | Glitch Project Space gevestigd.

Das Spectrum

Hij heeft zich in 2013 aangesloten bij het atelierpand en kunstinitiatief Das Spectrum, dat op de plek zat waar momenteel de studentenflat The Cube verrijst. Hier was hij een van de drijvende krachten achter het publieke programma.

Glitch Project Space

Zijn werk bestaat uit artistiek onderzoek. Dit doet hij door het maken van tekeningen, schilderijen en collages, maar ook door exposities en educatieve projecten te organiseren. De basis hiervoor is zijn eigen kunstinitiatief GPS | Glitch Project Space. Hierin is een speciale rol weggelegd voor samenwerking, ontmoeting en dialoog met andere kunstenaars, kunstinitiatieven, culturele instellingen en bezoekers.

GPS: An Act of Becoming

Mitchel is momenteel bezig met de ontwikkeling van het GPS-project An Act of Becoming. Hiermee onderzoekt hij wat het betekent om een lokale kunstenaar te zijn. Het project bestaat uit twee delen. Het eerste deel zal plaatsvinden in en rond zijn flat in Overvecht. Het tweede deel bij Galerie SANAA in de binnenstad van Utrecht. De basis van het project bestaat uit zijn eigen beeldende werk naar aanleiding van religieuze en rituele beelden uit verschillende culturen. Aanvullend zal er werk van andere kunstenaars te zien zijn. Daarnaast is er ruimte voor een randprogramma. Dat zal bestaan uit de sprekersavond Stormhoek, het educatieve project Kleingoderij door het Mythologisch Instituut en een feestelijke afsluiting van de tentoonstelling met pendeldienst.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de projecten van Mitchel Breed op glitchprojectspace.org
Of stuur een e-mail aan Mitchel – hier kun je je ook aanmelden voor zijn nieuwsbrief – via info@glitchprojectspace.org