Oogstfeest op zondag 20 september bij de Overvechtse bierbrouwerij

Oogstfeest Utrecht Natuurlijk en VandeStreek 

Help jij met de oogst voor het meest Overvechtse biertje ooit? Zondagmiddag 20 september mag je bierbrouwer VandeStreek helpen met de hopoogst uit Stadstuin Klopvaart in Overvecht. Locatie is de brouwerij op de Ontariodreef. 

Overvechtse hop voor Overvechts bier

Op Stadstuin Klopvaart in Overvecht Noord staan rijen prachtige hopplanten tot wel vier meter hoog. Deze zitten vol met 100% Utrechtse hopbellen. Het is nu tijd om deze te oogsten en daar is jouw hulp voor nodig! Het oogsten van de hop gebeurt door vrijwilligers van Utrecht Natuurlijk. Maar er is meer te doen. Daarom staat er zondagmiddag 20 september een heel lange hop-pluk-tafel bij de bierbrouwer op bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Daaraan gaan we samen aan de slag om de ‘bellen’ van de geoogste planten te plukken. Het uiteindelijke resultaat is een uniek Utrechts bier waar jij aan hebt meegewerkt.

Vanaf 12.00 uur ben je welkom om aan te schuiven bij de brouwerij van VandeStreek Bier en te helpen met hop plukken. De bar en keuken zijn open en het eerste biertje is natuurlijk gratis. Kom jij ook je steentje bijdragen aan dit Utrechtse biertje? 

Datum/tijd: zondag 20 september van 12.00 tot 17.00 uur
Locatie: VandeStreek-bier, Ontariodreef 43 in Utrecht Overvecht
Hou voor updates het Facebook evenement in de gaten

Bron: Utrecht Natuurlijk