Film: De Zorgzusters helpen bewoners in Overvecht

Videoreportage van Carilijne Pieters over het werk van De Zorgzusters

Hamida en Khadija zijn twee Zorgzusters uit Overvecht. Samen met zesentwintig vrouwen helpen ze bewoners die het niet breed hebben. Vaak zijn dat mensen die net ‘tussen wal en schip’ vallen, maar wel hulp kunnen gebruiken. Carilijne Pieters maakte een film over hun initiatief De Zorgzusters.

FOTO & VIDEO: Carilijne Pieters

Helpen doen ze bijvoorbeeld met voedselpakketten, maar ook met kleding of meubels. Hamida Koudadi is voorzitter van de stichting, die al geruime tijd bestaat in de wijk Overvecht: “Het begon eigenlijk heel klein, met een paar vriendinnen. Zodoende zijn we gegroeid naar een stichting, waar wij mensen helpen die het niet breed hebben. Dat zijn mensen die eigenlijk niet in aanmerking komen voor de voedselbank, maar ook mensen die bijvoorbeeld net in Nederland zijn of het heel zwaar hebben.” 

Film: De Zorgzusters 

Camjo (camera-journalist) Carilijne Pieters maakte een film over hun inspirerende initiatief. Deze film is onderdeel van een reeks films over de wijkaanpak Samen voor Overvecht van de gemeente Utrecht. Allemaal inspirerende bewoners, initiatieven en organisaties uit onze wijk!