Restaurant SterkWater 20 t/m 30 augustus op Fort Ruigenhoek

Het reizende pop-up restaurant SterkWater zit van 20 t/m 30 augustus op Fort Ruigenhoek bij Utrecht Overvecht. SterkWater vertelt de verborgen geheimen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie door middel van verhalen, muziek en een viergangendiner, geïnspireerd op de unieke locatie. 

FOTO: Olivier Beens

SterkWater zat eerder op Fort Lunetten II en Fort bij Abcoude en nu dus op het Utrechtse fort tussen Overvecht en Groenekan. Op Fort Ruigenhoek – normaal niet toegankelijk – waan je je in een andere tijd. De rijke geschiedenis van het militaire fort komt tot leven tijdens een culinaire ontdekkingstocht vol verhalen en muziek. Gasten wandelen langs de 150 jaar oude gebouwen, 100 jaar oude loopgraven en 75 jaar oude bunkers. Daarna strijken ze neer op het groene plein voor een diner op de historische binnenplaats.

Eetbare verhalen

Alle gerechten zijn gebaseerd op de geheimen die het fort en de Nieuwe Hollandse Waterlinie rijk zijn. Niet alleen de geschiedenis is terug te vinden op het bord: de culinaire vrienden van TasteMore geven ook een kijkje in het heden.

Omdat Fort Ruigenhoek het klimaatfort van Nederland kan worden, is duurzaamheid een rode draad door de gerechten op het menu. Zo kunnen gasten genieten van een aardgasvrij biertje van brouwerij de Leckere, en staat er vlees op het menu van stieren uit het lokale linielandschap. Uiteraard is er ook een vegetarische en veganistische variant van het menu. 

SterkWater logo grind

SterkWater is geopend van donderdag 20 augustus t/m zondag 30 augustus 2020. Gasten krijgen een welkomstdrankje, een uitgebreid viergangendiner, koffie/thee en een avond vol muziek en beleving. 

Meer informatie

Wanneer: van 20 t/m 30 augustus, 18.00/18.30 uur tot circa 22.30 uur
Prijs: €59,95 per persoon
Locatie: Fort Ruigenhoek, Ruigenhoeksedijk in Groenekan
Website (meer informatie en tickets): sterkwater.nl