Het Grote Zomervakantie Doeboek: reis mee door Overvecht!

Ga je dit jaar niet op vakantie? Of wel, maar wil je toch ook leuke dingen doen in Overvecht? Zoals sporten in de speeltuin, de Obstacle Run, leren tekenen of meedoen met de Avonturenclub? Zorg dan dat je het (gratis) Grote Zomervakantie Doeboek hebt! 

Van alles en nog wat om te doen

Het vakantie Doeboek is een initiatief van Brede School Utrecht, DOCK, Sport Utrecht en ZIMIHC, met medewerking van o.a. Project-O en Missie030. Het boekje neemt je op reis door Overvecht deze zomer, langs allerlei toffe plekjes en leuke activiteiten: spelen, sporten, een ijsje eten, muziek maken, schaken, voorlezen… Doe bijvoorbeeld mee met De Avonturenclub en ga hutten bouwen, in bomen klimmen of een pijl en boog maken in het Gagelbos. Of ga naar de RoboSchool om te leren hoe je een robot programmeert of een mini-game maakt. 

Het boekje staat ook vol met leuke dingen die je zo kunt doen, zoals bananenpannenkoekjes bakken, ijsjes maken, een woordzoeker oplossen, doe-opdrachten of een couplet schrijven voor het Zomervakantielied. 

Zomer Express: sport- en cultuurweken voor kinderen

Ook tof om te doen is de Zomer Express, de sport- en cultuurweken in Overvecht voor kinderen van 6-12 jaar, in de 1e, 3e en 5e week van de zomervakantie! Ga mee op reis in Overvecht en laat je verrassen! In vier ochtenden van dinsdag t/m vrijdag ga je aan de slag met sport en cultuur; iedere week heeft een eigen thema! 

Buurtcamping Buurtfolder

Nog meer leuke idee├źn: De Buurtcamping heeft van verschillende wijken in Utrecht een buurtfolder gemaakt. In de folder van Overvecht vind je een wijkroute vol informatie en inspiratie. Weet jij eigenlijk wat over de geschiedenis van jouw buurt? Welke ondernemers zijn er allemaal om de hoek? Wat organiseren de culturele instellingen in je buurt deze zomer?  Dus ga op avontuur, zoek het vakantiegevoel en ontdek je eigen en andere wijken. Je vindt de Buurtfolders vanaf zaterdag 18 juli op de website van de Buurtcamping Utrecht.

Waar vind ik het Grote Zomervakantie Doeboek?

Het Grote Zomervakantie Doeboek krijg je op school en is anders af te halen bij de speeltuinen, op Gagelsteede, in Bibliotheek Utrecht, het Wijkbureau en de buurtcentra.

Of download het boekje hier in PDF (opent in een nieuw venster, je hebt een PDF reader nodig om het boekje te lezen)!