Overvechters zetten zich in voor Overvechters

Er gebeuren veel mooie dingen in Overvecht. Jeremy Flohr is een van de camera-journalisten (camjo’s) die de wijk Overvecht in is gegaan om al deze initiatieven zichtbaar te maken, met deze keer: Elkaar blijven vasthouden, Overvechters zetten zich in voor Overvechters.

Ook tijdens de corona-crisis zetten Overvechters zich in voor andere mensen in Overvecht. Zo geeft Georgina Beart dagelijks een sportles op een veldje tussen flats. Bewoners doen mee in hun huiskamer, het is een mooie vorm van contact en mensen komen wat in beweging. Georgina: “En wat je vooral ook veel ziet is dat mensen komen kijken, even zwaaien naar me. Dat vind ik ook erg leuk, want dan weet ik dat ze oké zijn. Het is ook leuk om je buren te zien, want anders zie je elkaar niet zoveel meer.”

Blijf voor elkaar zorgen

Wijkambasssadeurs Fran, Demi en Geesje brengen maaltijden langs in de wijk om kwetsbare bewoners een hart onder de riem te steken. Even een praatje maken en zorgen voor mensen die hun huis nu niet uit kunnen. Fran van Kraaij: “Sinds twee weken doe ik boodschappen voor twee dames die hier wonen (zorgcentrum Zuylenstede, red). […] We hebben als wijkambassadeurs wat geld ingezameld om eigenlijk wat vitaminen en gezondheid te brengen.” Juist in deze tijden van corona is het belangrijk dat we een klein beetje op elkaar letten. 

Zoals wijkambassadeur Geesje het zegt:

“Ik hoop wel dat we hier met zijn allen goed uitkomen, maar dat we elkaar wel blíjven vasthouden en in verbinding blijven.”

Bekijk de film onderaan dit artikel of op YouTube.
Deze film is tot stand gekomen in het kader van de wijkaanpak Samen voor Overvecht. Meer over weten? Kijk dan op Samen voor Overvecht.
Of lees meer over de Wijkambassadeurs.
Video productie: Jeremy Flohr van Yellow Bird Projects