Dreefnieuws op bezoek bij de Junior Wijkreporters van Overvecht

Leren interviewen, vloggen, monteren… Elke maandag komen talenten van de basisschool bijeen in de bibliotheek om klaargestoomd te worden tot Junior Wijkreporter van hun eigen wijk: Overvecht. De bijeenkomsten zijn het vervolg op de medialessen die stichting Mira Media verzorgt op de verschillende basisscholen van OBS Overvecht.

De stichting benaderde Dreefnieuws voor een gastles waarin zij de reporters in spé leren hoe ze een artikel schrijven. Om aan informatie voor de artikelen te komen, interviewden de basisschoolleerlingen elkaar. En dat levert natuurlijke mooie quotes op.

Pearl

“Ik zit in de kinderraad. De kinderraad is een groep kinderen in Overvecht die de wijk gezelliger en schoner maken. Kortom, beter maken. We hebben in januari onze eerste les gehad. Dat was best leuk, we gingen vergaderen over de wijk en de ideeën die we hadden. Iedere maand hebben we weer een bijeenkomst. We hebben al veel ideeën zoals leuke kraampjes, feestjes en leukere prullenbakken, zoals Holle Bolle Gijs in de Efteling. Dan zou de wijk er toch beter uitzien!” 

Favour

“Ik vind het cool om zelf kleding te maken, want dan kan ik mijn eigen stijl bedenken. Ook al word je ermee uitgelachen: jij vindt het mooi en daar gaat het om. Meestal maak ik t-shirts met verschillende stoffen.”

Emre

“Later wil ik vertaler worden, omdat ik daar veel geld mee wil verdienen. Maar, ik vind het ook wel leuk. Ik hoop dat ik er veel v-bucks mee kan kopen. Dat zijn digitale munten van Fortnite, één van mijn favoriete spellen.”

Abdurrahman

“Mijn grootste hobby is karate. Die sport hebben mijn ouders voor me hebben uitgekozen, zodat ik mezelf leer verdedigen. Ik denk dat ik karate misschien wel nodig heb later, als ik iemand wil redden in een straatgevecht.”