Cinecuisine: ’t Hoogt organiseert Iraanse culinaire filmavond bij ZIMIHC

Na de Italiaanse avond in december is het vrijdag 25 januari tijd voor een Iraanse Cinecuisine in Overvecht, een culinaire filmavond waarin steeds een verschillende regio centraal staat. Filmtheater ’t Hoogt selecteert een speciale film uit de regio en ZIMIHC verzorgt een passend buffet en livemuziek.

Iraanse avond met de bekroonde film A Separation

A Separation (2011) is een prachtig Iraans drama van de beroemde regisseur Asghar Farhadi. Het rommelt in het huwelijk van Nader en Simin. De werkende, hoog opgeleide Simin wil weg uit Iran, om elders een nieuw leven te beginnen. Nader wil blijven om voor zijn dementerende vader te zorgen. Daarom wil Simin scheiden, en inzet van de scheiding is de voogdij over de elfjarige dochter Termeh. Bij de familierechter probeert iedereen wanhopig zijn of haar gelijk te halen. Meesterlijk echtscheidingsdrama, onontkoombaar, intelligent en aangrijpend. A Separation is overladen met prijzen, waaronder de Gouden Beer in Berlijn en de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Asghar Farhadi over het succes van A Separation in het NRC: “Toen ik in 2012 een Oscar won met A Separation was de reactie van het Iraanse volk extreem krachtig. Alsof ons voetbalteam de Wereldcup won. Dat maakte ons succes tot een nationale triomf, het was niet langer gewoon een film die je recenseert als goed, slecht of verdorven. Weet u, ik kan er best over liegen, maar het is het grootste geschenk voor een artiest als je land trots op je is.”

Cinecuisine komt nog twee keer terug: op vrijdagavond 8 maart met het thema Oost-Afrika en vrijdagavond 12 april met het thema Marokko. 

Informatie

Locatie: ZIMIHC Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht
Datum: vrijdag 25 januari
18:30 uur: Iraans buffet met de kookkunst van Roya Alavi en livemuziek
20:00 uur: Film – A Separation
Prijs is inclusief buffet: € 17,50, studentenkorting: €16,50, met korting (U-pas en actiekorting): € 15,50, Cineville: €7,50 

Kaartverkoop online via deze link  

Trailer A Separation