Kinderen en studenten organiseren sport- en speldag voor de buurt

Groep zes van de Marcusschool uit Overvecht en studenten van de Universiteit Utrecht organiseren op 11 juni een sportieve middag voor bewoners van de omliggende buurt. Stichting Move en de stichting ‘Ik Ben Geweldig’ ondersteunen het evenement.

De sport- en speldag is op maandag 11 juni van 13.00 tot 15.00 op het schoolplein van de Marcusschool. Alle buurtbewoners zijn welkom om het op te komen nemen tegen de sportieve jongens en meisjes van groep zes. 

Kinderen samen met studenten

De Marcusschool doet mee aan een Move-project. Move laat kinderen ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door deze kinderen te koppelen aan studenten. Gedurende een paar maanden hebben ze elkaars leefwereld leren kennen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld een uitstapje gemaakt naar het Utrecht Science Park. Daar zien ze hoe en waar de studenten les krijgen. Ook hebben de kinderen nagedacht over hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. De studenten helpen hierbij de plannen te realiseren en geven zo samen met de kinderen hun buurt een boost. Op deze manier ontdekken kinderen dat zij de wereld kunnen veranderen.

Een dag voor buurtbewoners

Tijdens een aantal ‘bedenk- en doesessies’ zijn de kinderen samen met de studenten aan de slag gegaan met het voorbereiden van de sport- en speldag. Hier werd al snel duidelijk dat de kinderen zelf erg sportief zijn. Want, zoals een van de kinderen wist te zeggen: “Sport is gezond én goed voor je.” Maar het is natuurlijk ook gewoon leuk om samen te doen. Daarom hebben de kinderen gekozen voor een sport- en speldag, zodat buurtbewoners elkaar beter kunnen leren kennen. Op de sport- en speldag zijn er activiteiten voor jong  en oud: van blikgooien en sjoelen tot voetballen en verspringen. Tussen het sporten door zijn er gezonde hapjes op te halen bij de gezonde fruitkraam. 

Over Stichting Move

Stichting MoveStichting Move is in 2009 opgericht door studenten en inmiddels actief in tien grote studentensteden. Jaarlijks zijn er in totaal zo’n 100 projecten op basisscholen. Move startte onlangs haar eerste projecten op het vmbo binnen het project Move your world. Move ontvangt financiële ondersteuning van onder andere de VriendenLoterij, het Oranje Fonds, Fonds 1818, Stichting Kinderpostzegels, Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds 21, Rabobank, Stichting Dioraphte en Sofronie Foundation.

Tekst en foto: Stichting Move