Documentaire Typisch Overvecht vanaf 7 mei op NPO 2

In de nieuwe docuserie Typisch Overvecht portretteert BNNVARA de meest uiteenlopende levens van de inwoners van de Utrechtse wijk Overvecht. Ooit bedacht als ‘tuinstad’ van Utrecht, maar inmiddels een wijk die niet meer alleen bekend staat om die ruimte en het groen.

Overvecht scoort hoog op lijsten met problemen, maar een grote diverse groep inwoners trekt zich het lot van de wijk aan en wil dit veranderen. Mensen die opstaan, die zich om anderen bekommeren, mensen die zichzelf opnieuw uit willen vinden, en bovenal mensen die er iets van maken. Typisch Overvecht toont iedereen; van een oude dame in het ‘rode’ bejaardentehuis over de teloorgang van het socialisme tot rapper Kippie die het helemaal gaat maken.

Portretten van uiteenlopende bewoners

De camera’s van Typisch Overvecht volgen de meest uiteenlopende bewoners van Overvecht. Zo kijken ze mee met Nelleke Wuurman, die enthousiast is over haar wijk, maar zich ook zorgen maakt over alle sociale problemen. Ook volgen ze Monique, die bij haar moeder is blijven wonen. Zij is opgevoed met het idee dat je twee dingen moet kunnen in het leven: klaverjassen en stijldansen. Abdullah Chami is een van de Marokkaanse buurtvaders in de wijk. Hij werkte vroeger in een drukkerij, nu repareert hij fietsen in de Fietsenwerkplaats. Die is gratis voor buurtbewoners die geen gewone fietsenmaker kunnen betalen. En lukt het Danny om zijn vrouw en kinderen uit Eritrea naar Nederland te halen? 

Typisch Overvecht is vanaf maandag 7 mei drie weken lang van maandag tot en met donderdag te zien om 19.15 uur bij BNNVARA op NPO 2.