Catching Cultures Orchestra

We hebben weer aantal nieuwe leden bij ons Cultuurplatform Overvecht. Één daarvan is Roelof Wittink en het Catching Cultures Orchestra, een orkest dat vluchtelingen die muziek willen maken samenbrengt met andere muzikanten.

Muzikale nieuwsgierigheid en sociale betrokkenheid is hier belangrijk. Muziek maken is de mooiste manier om jezelf te zijn, talent te ontwikkelen, identiteit te vieren, samen plezier te hebben en van elkaar te leren.

Missie: nieuwkomers en locals verbinden

Roelof: “We ontdekken continu nieuwe muziek en zetten ons in om het Nederlandse publiek hiervan mee te laten genieten. Daarnaast merken we dat de kans voor vluchtelingen om hun muziek te delen en te ontwikkelen een enorme steun is om een goed leven in Nederland op te bouwen. Onze missie is om in Overvecht de nieuwkomers en locals te verbinden met elkaar en met de wijk.” 

Catching Cultures Orchestra creëert ontmoetingsplekken in de wijk Overvecht en Utrecht West. In Overvecht werken ze samen met Welkom in Utrecht op het AZC Einstein. Met ZIMIHC Theater Stefanus hebben ze een co-creatie project waarin luister- en meespeel-avonden worden georganiseerd.

roelof wittink catchingculturesorchestra

Meer informatie

Kijk op de website van Catching Cultures Orchestra voor de agenda. De eerstvolgende interactieve muziekavond bij Plan Einstein (het Socius gedeelte) is bijvoorbeeld op dinsdagavond 29 mei, van 19.30 tot 21.00 uur. 

Bekijk al het nieuws van Echt Overvecht