IVN natuurexcursie door de parken van Overvecht zondag 18 maart

Overvecht is een wijk vol met groen en stadsnatuur. Voor wie daar eens meer over wil weten, organiseert het IVN op zondag 18 maart een natuurexcursie. Start is om 14.00 uur bij Gagelsteede. De wandeling gaat o.a. door Park de Gagel, Sjanghaipark, Klopvaartpark en Vechtzoompark. 

Natuur en geschiedenis van een groene wijk

Overvecht-Noord is groener dan sommige mensen denken. De parken zijn groot en hebben allemaal een uniek karakter. Of er half maart al blaadjes aan de bomen zitten is afwachten, maar ook zonder bladeren kun je bomen herkennen. De IVN natuurgids staat niet alleen stil bij de bomen en voorjaarsplanten, maar zal ook vertellen over de geschiedenis van Overvecht. Namen als De Gagel, De Klop en Roozendaal zijn bijvoorbeeld veel ouder dan de wijk Overvecht zelf. De Klopvaart is zelfs al in de 12e eeuw gegraven! 

De excursie is bedoeld voor iedereen, van jong tot oud en voor Overvechters én andere Utrechters met interesse in dit gebied. Voor kinderen is er een leuke quiz onderweg. 

Informatie

Datum/tijd: zondag 18 maart 2018, van 14:00 tot 16:00 uur.
Locatie: ingang van stadsboerderij Gagelsteede, Gangesdreef 7a in Utrecht Overvecht.
Aanmelden: Stuur een e-mail aan Joke van der Ham (maximaal aantal deelnemers: 30).