5 tips voor dans, muziek en cultuur bij ZIMIHC theater Stefanus in december

De agenda van ons geliefde wijktheater zit weer stampvol deze maand. Bij ZIMIHC theater Stefanus kun je deze maand terecht voor verschillende culturele evenementen. We zetten daarom onze favorieten uit de activiteitenagenda voor je op een rij: dansen en swingen bij Het Danspaleis, snuffelen op de kersteditie van de buurtrommelmarkt, genieten van een Appeltaartconcert, een bijzonder midwinterfeest vieren bij Buurten Over Grenzen en dans-battles van Dé Dansopleiding.

Het Danspaleis woensdag 14 december

Op woensdag 14 december is het dansen en swingen bij ZIMIHC. Het Danspaleis komt die middag langs om de leukste krakers te laten horen. Met natuurlijk een bevlogen PlatenDraaier (PD), een rijdend discomeubel, een glimmende dansvloer, vrolijk decor en gezellige gastvrouwen en -heren. De PD trekt klassiekers uit de koffer van rock & roll, smartlap, Engelse wals tot disco. Een feest van herkenning voor ouderen en een feest voor iedereen die van swingen houdt. Dit Danspaleis is een samenwerking met DOCK en ZIMIHC.

Het Danspaleis bij ZIMIHC
Woensdag 14 december van 14.00 tot 16.00 uur
Toegang is gratis

Buurtrommelmarkt Kersteditie zaterdag 17 december

Op zaterdag 17 december viert de grootste buurtrommelmarkt van Overvecht Kerst en is de markt nog gezelliger versierd dan normaal. Dus ben je op zoek naar een frisse look voor je kerstboom? Wil je wat versieringen voor weinig scoren? Misschien vind je wel een leuk kerstcadeau tussen de tweedehands én nieuwe spullen. In de foyer kun je terecht voor lekkere koffie en een snack erbij. Van 10.00 tot 12.30 uur.

Interesse in een tafel of grondplaats? Die kosten €10,-. Stuur een e-mail naar de organisator om een plekje te reserveren.

Buurten Over Grenzen bij ZIMIHC

Buurten Over Grenzen 21 december: Yalda

Woensdag 21 december is er ’s avonds bij ZIMIHC een speciale editie van het culturele programma Buurten Over Grenzen – Cirkel om de Haard. Van 17.00 tot 23.00 uur vieren we Yalda: een traditionele ceremonie met het Catching Cultures Orchestra in het voorprogramma. Je bent welkom om deze Yalda-nacht mee te vieren, of je deze traditie nu kent of niet. Neem vooral zelf wat eten mee om te kunnen delen met elkaar. Meer informatie en het hele programma vind je hier.

Yalda vindt plaats tijdens de langste nacht, een evenement dat is gewijd aan spiritualiteit en de relatie tussen mens en natuur. Het programma is vrolijk, als tegenhanger tegen de kou en de donkere nacht. Voedsel en fruit worden uitgedeeld en gegeten. Vooral granaatappel en watermeloen, omdat dit rode fruit de ochtend en vrolijkheid in het leven symboliseert. Andere populaire tradities tijdens de Yalda-nacht zijn noten eten, vuur aansteken, gedichten voordragen, verhalen vertellen, dansen en zingen.

Dansbattles, showcases en workshops op 23 december

Vrijdag 23 december staat ZIMIHC theater Stefanus bol van dans! We starten de dag met twee workshops die toppers uit de dans-scene geven. Daarna kun je kijken naar indrukwekkende showcases van oud-studenten van Dé Dansopleiding. Met genoeg inspiratie opgedaan tijdens de workshops en showcases gaan we door naar de battles. Er zijn twee categorieën: All Style en Hip-Hop.

Entree en deelname van de workshops, battles en showcases is volledig gratis. Inschrijven voor de battle kan op de dag zelf of van te voren door Dé Dansopleiding een bericht via Instagram te sturen.

Dé Dansopleiding bij ZIMIHC
Vrijdag 23 december van 14.00 tot 22.00 uur
Toegang en deelname zijn gratis.

Dansbattles en meer van Dé Dansopleiding

Appeltaartconcert op woensdag 28 december

Op woensdagochtend 28 december kun je lekker tot rust komen na de Kerst tijdens een speciale editie van het Appeltaartconcert. Stichting Appeltaartconcerten organiseert dit evenement in samenwerking met het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Op het podium staat het ‘Het Eufratisch Taartgenootschap’. Zij spelen barokmuziek van Rameau, maar ook oude en nieuwe Arabische muziek. De muzikanten zijn Nawras Altaky (oud), Ghaeth Almaghoot (klarinet), Modar Salama (percussie) en David Jansen (clavecimbel). Ook zijn er diverse strijkers bij.

Toegang kost 4 euro (incl. appeltaart). Met de U-pas (laat hem zien bij binnenkomst) krijg je 50% korting. Appeltaartconcerten zijn héél populair, dus we raden aan om online kaarten te reserveren. Resterende kaartjes zijn voor aanvang van het concert aan de deur verkrijgbaar, maar op is op.

Appeltaartconcert bij ZIMIHC
Woensdag 28 december van 10.30 tot 12.00 uur
Kaartjes kosten €4,- of €2,- met U-pas. Reserveer je tickets hier.

Appeltaart en Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht in december 2021

ZIMIHC theater Stefanus

ZIMIHC theater Stefanus is hét wijktheater van Overvecht op de Braziliëdreef 2 in Utrecht en is net als Echt Overvecht lid van het Cultuur Platform Overvecht. Het CPO zet zich in om kunst en cultuur in de wijk Overvecht op de kaart te zetten, betrokken partijen aan elkaar te verbinden en elkaar te versterken. Het CPO maakt zich hard voor de positie van kunst en cultuur in de wijk.

Meer nieuws en tips van het Cultuur Platform Overvecht
Bekijk alle nieuwsartikelen over activiteiten van ZIMIHC op deze website.